Košarkaši Partizana (©ABA liga)
Košarkaši Partizana (©ABA liga)

Partizan Mozzart Bet polufinale ABA lige počinje na Veliki petak

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 11:51

Za Crvenu zvezdu se još ne zna termin, ali postoji šansa da to bude istog dana samo u drugoj dvorani

Ozbiljan sportski program će narednog vikenda biti prisutan kako u beogradskoj Areni tako i u dvorani "Aleksandar Nikolić" zbog čega će termini prvih polufinalnih duela plej-ofa ABA lige morati da se pomere za onaj naredni. Kako Mozzartsport nezvanično saznaje, košarkaši Partizana Mozzart Beta će seriju protiv Budućnosti započeti na Veliki petak, 3. maja, revanš u Podgorici je na programu 7. maja, a eventualni treći duel 11.

U Areni će se od 26. do 28. aprila održati završni turnir FIBA Lige šampiona na kojem će učešće uzeti Tenerife, Mursija, Unikaha i Peristeri, dok će dva dana kasnije Makabi protiv Panatinaikosa igrati treći meču četvrtfinalnog duela Evrolige, a potom ako bude bilo potrebno, i četvrti drugog dana maja.

Izabrane vesti

Takođe, ni alternativna solucija u vidu igranju u nekadašnjem "Pioniru" neće biti moguća pošto se do nedelje tamo održava Evropsko prvenstvo u boksu tako da je više sila naterala ovogodišnje polufinaliste da pauziraju više od deset dana između dve runde. Ništa što već nije viđeno kada je reč o borbi za trofej na Jadranu.

Ono što i dalje ostaje u magli, ali bi prema rečima direktora takmičenja Milije Vojinovića, trebalo da se razazna do kraja dana, jeste i datum početka megdana između Crvene zvezde i Mege. Prema nekim najavama, nije isključeno ni da ona počne istog dana kada i serija između crno-belih i Podgoričana, samo u dvorani "Aleksandar Nikolić", međutim to je malo verovatno zbog bezbednosnih razloga.

Ono što je puno realnije jeste da dan posle, 4. maja (na Uskrs ne žele da igraju), crveno-beli u svom primarnom ovosezonskom domu ugoste najprijatnije iznenađenje lige, a da se potom četiri dana kasnije u Hali sportova "Ranko Žeravica" odigra revanš.

Ovakvo prisilno prolongiranje će umnogome ubrzati finalnu seriju koja će da se igra na dva dana kako bi se okončala najkasnije do početka juna s obzirom da potom mora da počne završnica Superlige, a onda i okupljanje reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu koje su zakazane za 24. jun.

POLUFINALE ABA LIGE

03.05. Partizan Mozzart Bet - Budućnost VOLI

07.05. Budućnost VOLI - Partizan Mozzart Bet

*11.05. Partizan Mozzart Bez - Budućost VOLI

* Ako bude potrebno


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara