Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizan Mozzart Bet preko Krke zaboravlja na Zvezdu i počinje pripremu za Fener

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 11:21

Izabranici Željka Obradovića večeras od 19 časova igraju protiv tima iz Novog Mesta u okviru 15. kola ABA lige. Ulaz na utakmicu u Štark areni je besplatan za sve

Iako je verovatno svima u Partizan Mozzart Betu u mislima i dalje derbi susret protiv Crvene zvezde, novi izazovi su već tu. Možda večerašnji protivnik nije atraktivan niti će izazvati veliku pažnju kod navijača koji večeras mogu besplatno da uđu u Arenu, Krka u ovom momentu može idealno da posluži crno-belima. Tim iz Novog Mesta večeras od 19 časova će kročiti na parket Arene, dok će tim Željka Obradovića imati samo jedan cilj, da pokaže da je ubedljiv poraz od Zvezde sada već prošlost i da se preko Slovenaca spremi za znatno bitnije izazove naredne nedelje u Evroligi.

Naime, Partizan već u ponedeljak putuje za Istanbul gde će u utorak igrati protiv Fenerbahčea, a u četvrtak će igrati u Beogradu protiv Makabija. Ako na tim mečevima crno-beli vrate pobedničku formu, niko više neće ni pomišljati na loše izdanje u derbiju.

Izabrane vesti

Baš zbog toga protiv Krke treba pristupiti maksimalno jer budimo realni, večerašnji protivnik ne bi smeo da može da parira crno-belima u bilo kom segmentu. Krka čitave ove sezone u regionalnom takmičenju ima samo tri pobede, a jedini tim sa lošijim rezultatima je Mornar iz Bara.

"Bitna utakmica za nas da se vratimo na pobednički kolosek. Sigurno Krka neće doći sa belom zastavom ovde, ostvarili su nekoliko jako bitnih pobeda što im je puno znači za pomeranje na tabeli iz zone ispadanja. Igraju bolje nego da početku sezone. Verujem da ćemo uz našu dobru igru doći do pobede, što je najvažnija stvar", istakao je Danilo Anđušić

Glavno pitanje za trenera Željka Obradovića će biti sastav koji će istrčati na teren večeras. Naime, najveći problem prethodnih dana bio je Zek Ledej. Amerikanac je imao problema sa hematomom na kuku još od Žalgirisa u Kaunasu. Međutim kako je vreme odmicalo tako se situacija pogoršala pa je iz tog razloga propustio duel sa Asvelom, ali što je znatno bitnije i meč protiv Crvene zvezde gde se najviše osetilo njegovo odsustvo. Sada je pitanje da li će biti na parketu protiv Krke, kao i Uroš Trifunović koji je blizu povratka, ali i Aleksa Avramović koji je oporavlja znatno brže nego što se očekivalo.

"U ritmu smo igranja utakmica non-stop, praktično nemamo vremena za trening. Imamo i dosta igrača koji imaju određene probleme. Ali to nema nikakve veze, moramo imati najbolji mogući pristup. Posle loše odigrane utakmice protiv Zvezde u Evroligi, potrebno je da probamo da nađemo način kako bi pokazali pre svega ogromnu želju koja mora biti prisutna u svakoj utakmici", podvukao je Obradović.

Partizan je u ovom momentu treći na tabeli ABA lige sa 10 pobeda i četiri poraza. U slučaju pobede, što se svakako očekuje, crno-beli će se vratiti na drugo mesto. Odavno već klub iz Humske nema pravo na kiks ako želi da bude na samom vrhu jer Crvena zvezda ima samo jedan poraz ove sezone.


ABA LIGA - 15. KOLO

Četvrtak

Igokea - Split 77:80 (produžecima)

/Atić 25 - Šorter 21/

Petak

Budućnost - Mornar 103:100 (produžecima)

/Mihailović 27 - Dan Martin 21/

FMP - Cibona 72:77

/Stojanović 23 - Mustapić 20/

Subota

17.00 (5,00)Cedevita Olimpija (19.00) Crvena zvezda (1,20)

19.00 Partizan Mozzart Bet - Krka

Ponedeljak

18.00 Borac - Mega

18.00 Zadar - Studentski Centar

 


tagovi

KK PartizanKrkaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara