Pi Džej Dozir (©AFP)
Pi Džej Dozir (©AFP)

Partizan Mozzart Bet pronašao beka, Pi Džej Dozir na godinu dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 13:21

Gotovo je

Tržište je dugo ispitivano, a na kraju je zaokruženo ime Pi-Džeja Dozira. Američki košarkaš završio je pregovore sa Partizan Mozzart Betom i potpisaće ugovor na godinu dana.

Dozir ima 26 godina, visok je 198 centimetara i mada primarno igra kao bek, pa čak i nisko krilo, može i da kao jedinica kreira igru crno-belih. I naravno da podudarnosti sa Danteom Egzumom nisu slučajnost, Dozir bi u taboru aktuelnog šampiona Jadrana trebalo da odmeni baš miljenika navijača iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Dozir je igrao na čuvenom Univerzitetu Južna Karolina, nije izabran na draftu 2017. godine, ali je na kraju zaslužio ugovor u Oklahoma Siti Tanderu, mada se tamo nije naigrao, kao ni kasnije u Boston Seltiksima.

Međutim, imao je sasvim solidnu ulogu kada ga je 2019. godine pokupio Denver Nikole Jokića, ali je njegov razvoj zaustavila teška povreda kolena. Pokušao je kasnije da vaskrsne u Sakramento Kingsima, nije uspeo, pa se odlučio da krene Eguzumovim putem. On se baš igrama u Partizan Mozzart Betu izborio za povratak u NBA ligu i ugovor sa Dalas Maveriksima.

U Partizan Mozzart Betu se nadaju da će i sa Dozirom dobiti skriveni NBA kvalitet. U najboljim danima karakterisala ga je odlična igra u odbrani, odlične fizičke predispozicije, mada nije klasičan šuter kome svaka lopta završava u obruču.

Ali ni Egzum nije bio savršeni snajperista. A bio je sve ono što je trebalo timu Željka Obradovića. Nadaju se crno-beli da će i Dozir opravdati poverenje.

Sad po četvorku i peticu, ostalu upražnjenu odlaskom Matijasa Lesora u Panatinaikos.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara