Foto: ABA Liga
Foto: ABA Liga

Partizan Mozzart Bet protiv Zvezde želi da pokaže naučene lekcije iz Madrida

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 19:00

Igrači Željka Obradovića svesni da su već tokom ove sezone imali prednost od 2:0 u plej-of seriji i da to nisu uspeli da materijalizuju

Kada je sva pažnja košarkaške javnosti bila usmerena ka Arene i početku finalne serije ABA lige između večitih rivala, košarkaši Partizan Mozzart Beta odigrali su najbolje. Dve utakmice, dve sigurne pobede i potvrda velikog kvaliteta koji je tim Željka Obradovića pokazao ove sezone, posebno u Evroligi. Odavno klub iz Humske nije bio bliži tituli ABA lige koju je poslednji put osvojio pre tačno 10 godina u Laktašima, međutim, ne sme da bude slavlja u taboru Partizana, dovoljno je da se vrati film samo mesec dana unazad i vidimo da prednost od 2:0 ne mora ništa da znači.

Početkom maja, Partizan je pokazao sličan nivo kvaliteta i to ni manje ni više nego protiv moćnog Real Madrida. Kevin Panter i družina su razmontirali sada već aktuelnog šampiona Evrope kao niko pre toga, ali ni dve dominatne partije nisu bile dovoljne.

Izabrane vesti

Svi sada već znaju šta se dogodilo na kraju drugog meča, potom su usledeli porazi u Beogradu i nestvarna peta utakmcia u kojoj je tim Željka Obradovića imao 18 poena prednosti u majstorici, ali je na kraju Real slavio, otišao potom u Kaunas i tamo se okitio šampionskom titulom.

Ovakav razvoj događa je definivitno uticao na crno-belu ekipu koja je na jedvite jade pregurala četvrtfinale ABA lige gde je Studentski centar šokirao sve pobedom u Beogradu. Partizan se vratio sa dve ubedljive pobede, prošao u polufinale gde ih je dočekala Cedevita. I tu je bilo muka, potrebna je bila majstorica da bi se došlo do finala. Iako je Zvezda imala dužu pauzu tokom maja, utakmice protiv FMP Železnika su iskoristili da uđu u formu i u prvih mah je izgledalo da tim Duška Ivanovića spremnije ulazi u finalne okršaje, ali teren je pokazao nešto potpuno drugo.

Znatno bolja igra od rivala. Prednost od 20 poena u prvom meču i pobeda rezultatom 88:80. Zvezda se na prvom meču trgla u drugom poluvremenu i pripretila, ali ne dovoljno. Na drugom susretu je takođe bila žestoka borba, ali je opet Partizan pokazao znatno više.

Jedan od junaka tog meča je i Joanis Papapetru koji je tokom treće deonice na identičan način uspešno završio tri napada i tako sam zaustavio nalet crveno-belih.

"Ništa još nismo uradili. Imamo još jednu utakmicu da pobedimo. Ne bih da pričam o prošlosti, ali svi znamo šta se dogodilo protiv Reala", rekao je bio Papapetru.

Upravo je ovo bila glavna tema svih izjava posle pobede i dolaska nadomak tituli u regionalnom takmičenju - znamo šta se dogodilo protiv Reala.

Čak i oni najmlađi su svesni da najteže za Partizan tek predstoji - okršaj u prepunom Pioniru u nedelju. Jam Madar je takođe neko ko je obeležio prve dve utakmice. Imao je i zavidan napadački učinak, ali se više istakao u odbrani, posebno na drugom meču u direktnom duelu protiv Fakunda Kampaca. Mladi Izraelac je na terenu se nije uplašio prekaljenog Argentinca koji je osvajao titule šampiona Evrope, a ove sezone je apsolutni lider Crvene zvezde.

"Nemamo šta previše da pričamo posle dve utakmice. Imali smo dobrih i loših momenata, borili smo se, ali ono najbitnije tek sledi. Treća utakmica je sada ključna, znamo da će oni dati sve od sebe da nas pobede pred njihovim navijačima. Svesni smo šta nas očekuje", rekao je Madar.

Evidentnu prednost tokom dva susreta u Areni, Partizan Mozzart Bet je ostvario u reketu sa Alenom Smailagićem, Zekom Ledejom i Matijasom Lesorom.

"Odigrali smo timski, to je ono što se izdvaja u prve dve utakmice. Imali smo i uspone i padove, ali nismo paničili. Već smo bili u ovoj poziciji, nadam se da smo naučili nešto iz prethodnih slučajeva. Svaka utakmica je bitna, samo nas pobede zanimaju. Sada idemo na njihov teren kao da mi gubimo 2:0 i da nam čitava sezona zavisi od te jedne utakmice", dodao je Lesor.






tagovi

KK PartizanABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara