Željko Obradović i Aleksa Avramović (©Star Sport)
Željko Obradović i Aleksa Avramović (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet spremno čeka derbi: Mnogo bitnija utakmica od prethodne!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 18:36

"Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum", rekao je Željko Obradović

Drugi večiti derbi za svega četiri dana, ovog puta se igra u okviru 5. kola Jadranske lige (TV Arenasport, 20.00), a oba kluba imaju ogroman imperativ pobede. Partizan Mozzart Bet želi da duplira odnos pobeda nad najvećim rivalom i tako anulira bolan poraz od Mege, dok bi Crvena zvezda ne samo zaboravila na ishod iz evroligaškog susreta, već bi imao sjajnu podlogu za nastavak sezone u odnosu na aktuelnog šampiona.

Parni valjak u meč ulazi bez povređenog kapitena Kevina Pantera, kao ni Mateuša Ponitke koji je od ranije u problemima sa ramenom. Trener crno-belih Željko Obradović kaže da koncentracija mora da ostane na maksimumu, bez obzira na trijumf pre tri dana.

Izabrane vesti

"Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i u ponedeljak. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili u evroligaškoj utakmici naši navijači. Da sve protekne u košarkaškoj atmosferi i da se nakon meča priča samo o košarci", poručio je Obradović.

Plejmejker Partizana Mozzart Bet, Aleksa Avramović pred novi susret sa crveno-belima ističe da je ova utakmica važnija od prethodne.

"Mnogo važnija utakmica od prethodne. Posle poraza od Mege znamo da nemamo prava na kiks. Bićemo oslabljeni, neće naš kapiten Kevin biti u sastavu. Moraćemo svi da nadomestimo taj gubitak i da damo sve od sebe da pobedimo Zvezdu. Svi znamo ko su igrači rivala, oni znaju ko smo mi. Biće prava borba i jedva čekamo da izađemo sutra na teren", istakao je Avramović.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, kapije Beogradske arene biće otvorene dva sata pre početka utakmice.

"KK Partizan Mozzart Bet poziva sve navijače da u halu dođu ranije, kako bi se izbegle gužve prilikom pojačane kontrole na ulazima. Takođe, klub poziva navijače da svoje emocije usmere isključivo ka ekipi Partizana, da ne vređaju nikoga, pokažu poštovanje prema svim akterima meča i suzdrže se od bilo kakvih reakcija koje mogu da nanesu štetu crno-belima. Ovom prilikom, Partizan Mozzart Bet podseća sve da je Štark arena pokrivena kamerama za nadzor i da će počinioci eventualnih izgreda biti lako identifikovani", stoji u klupskom saopštenju.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićAleksa AvramovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara