Zoran Savić i Željko Obradović (©Star Sport)
Zoran Savić i Željko Obradović (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet traži centra: U Evropi ga nema, čeka se seča u NBA

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 12:20

Crno-beli čekaju “peticu“ Lesorovih karakteristika

Potraga za pojačanjima i dalje traje, Partizan Mozzart Bet još radi na kompletiranju rostera za odbranu jadranske titule i napad na što bolji plasman u Evroligi. Planovi se nisu promenili i više od mesec dana fokus je na dovođenju centra, ali kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, slaba ponuda na tržištu je razlog zašto još nije potpisan igrač na deficitarnoj poziciji.

Ideja sportskog sektora, pre svih trenera Željka Obradovića i direktora Zorana Savića je da se pronađe “petica“ koja bi karakteristikama mogla da nadomesti odlazak Matijasa Lesora. Dakle – odbrana, skočnost, energija. Takvog u Evropi nema na vidiku, konkurenti su još ranije uzeli ono što je bilo vredno veće pažnje. Zato je potraga proširena na NBA tržište.

Izabrane vesti

Ni sa one strane Atlantika situacija nije obećavajuća. NBA klubovi treba do 23. oktobra u 23 časa po srednjoevropskom vremenu da objave zvanične rostere za početak sezone, sa 15 igrača na garantovanim ugovorima, plus još trojica na dvosmernim. Ni tada niko ne garantuje da će izbor biti mnogo bolji. Sve se veći broj košarkaša odlučuje da sreću traži u Razvojnoj ligi, mada je Evroliga i dalje visoko cenjena. Ekipe iz G lige moraju konačne sastave da sklope najkasnije do 9. novembra, takođe u 23 časa.

Crno-beli aktivno rade na tome da mimo postavljenih rokova završe još jedno veliko pojačanje, ali neće potpisivati nekog samo da bi se popunio broj. Zbog toga Obradović i Savić ne žure sa izborom, iako je sezona praktično već počela ABA Superkupom u Podgorici. U odbranu regionalne titule Parni valjak kreće od ponedeljka kada dočekuje Mornar, dok u Evroligu ulazi narednog četvrtka gostovanjem Makabiju u Tel Avivu.

Partizan Mozzart Bet od visokih igrača ima Frenka Kaminskog, Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Balšu Koprivicu. Ledej i Smailagić spremni su da ponesu svoj deo odgovornosti, dok je za Koprivicu projekcija da napravi iskorak, pod uslovom da ga obiđu povrede. Kaminski je letnji kapitalac Partizan Mozzart Beta u unutrašnjoj liniji, sa značajnim NBA iskustvom. Kroz ovih nekoliko utakmica pokazao je zavidan kvalitet u napadu, ali postoje i određene manjkavosti u odbrani i na skoku koje mogu da se reše.

Svakako bi balans trebalo da donese centar sličan Lesoru. Potraga traje...



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićZoran SavićABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara