Željko Obradović i Danilo ANđušić (© KK Partizan)
Željko Obradović i Danilo ANđušić (© KK Partizan)

Partizan Mozzart Bet u Ljubljani pokazuje šta je naučio iz noćne video analize posle trojke Nedovića

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.12.22. | 10:00

Crno-beli protiv Cedevite Olimpije (19.00) moraju da se vrate na pobednički kolosek posle teškog poraza u derbiju

Alarmi u Humskoj su morali da se upale onog momenta kada je trojka Nemanje Nedovića u istorijskom derbiju prošla kroz obruč dve sekunde pre kraja meča i tako označila još jedan težak poraz u Evroligi. Odmah je bilo jasno da vremena za gubljenje nema. Posle utakmice je ekipa ekspresno organizovala sastanak, gledao se duel sa Zvezdom u Štark Areni samo što je završen, napravljena je video analiza, a tim je tek oko dva sata posle ponoći napustio Arenu. I već u subotu krenuo sa ozbiljnom pripremom za Cedevitu sa ciljem da pokaže da su greške sanirane i da se nastavlja pravim putem.

Žestok raspored u decembru ne ide na ruku crno-belima. Sam meč protiv Crvene zvezde je mnogo toga uzeo, od energije, a možda i samopouzdanja. Nije lako kada večiti rival dva puta pobedi, u ABA ligi dominantno, a u Evroligi košem u poslednjoj sekundi pred 18.000 navijača. Na sve to onda sledi put u Sloveniju na noge timu koji je dva puta pobeđivao Partizan Mozzart Bet prošle sezone.

Izabrane vesti

Trener Željko Obradović nije trošio mnogo reči pred meč sa Ljubljančanima.

"Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebi dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednji meč u Evrokupu odigrala izvanredno, tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način", istakao je Obradović

Oprezan pred današnji duel je i Danilo Anđušić.

"Neugodna ekipa koja se sigurno bori za plasman u prva četiri tima ABA lige. Prošle godine je Partizan izgubio dva puta od njih, imaju jako dobreo pojedince, Jogi Ferel na kojeg treba da obratimo posebnu pažnju, isto kao i Alen Omić koji igra sjajnu sezonu. Neće biti nimalo lako, nismo baš u najboljem momentu, pogotovu posle ovakvog derbija ali moramo da se dignemo. Znamo koliko nam je važna ABA liga, da ostvarimo tu pobedu jer sa njom generalno radimo mnogo. Igramo na gostujućem terenu u Ljubljani, moramo da budemo maksimalno skncentrisani da dođemo do pobede i da sa nekom pozitivnom energijom odemo u Lion", naglasio je Anđušić

Ljubljančani u ova meč ulaze u sjajnon raspoloženju. Posle šest vezanih poraza u Evrokupu, krenuli su i sa pobedama. Nadigran je Ulm, a trener ekipe Jurica Golemac ističe da je to recept i za meč protiv crno-belih.

"Meč sa Partizanom je svakako veliki izazov za sve nas, pa i za navijače. Nadam se da će i oni doći da nas vide, i da će nas podržati, a ujedno će moći da vide i evroligaše na parketu Stožice. Po meni je Partizan 40% bolji tim nego prošle sezone. Pored nosilaca, timu su dodali i nekoliko odličnih evroligaša. Ako želimo da ih iznenadimo, biće potrebno da odigramo daleko najbolju utakmicu ove sezone. Imamo još malo vremena da se pripremimo za meč, a pokušaćemo da ovo vreme iskoristimo da se što bolje adaptiramo i učinimo sve da budemo što fizički spremniji do kraja sezone. Partizan je izazov, motiv. Svakako ćemo dati sve od sebe, potruditi se da se maksimalno pripremimo i pripremimo iznenađenje uz veliku podršku navijača. U utakmici sa Ulmom u utorak smo se predstavili u imidžu koji smo planirali pre početka sezone. Neki igrači su još uvek povređeni, ali su se vratili oslonci igre. Zajedno smo odradili nekoliko treninga, a ujedno smo proveli i dobro veče u napadu. Posle nekoliko dobrih treninga, odmah je bilo jasno da imamo više energije i sa ovim moramo da nastavimo. Na neki način smo na početku sezone. Imamo kvalitet, imamo tim i sada samo treba da napredujemo“, rekao je Golemac.

Apsolutni lider ekipe je centar Alen Omić. On ove sezone u proseku beleži 12,4 poena u ABA ligi.

Učinićemo sve da se dobro pripremimo za Partizan, koji ima veoma dobar tim. U četvrtak su naši rivali zakoračili na parket u Evroligi, a mi ćemo pomno pratiti njihovu utakmicu. Naša želja je da pobedimo. Uspeh u utorak nad Ulmom dobra je polazna osnova za dalji rad. Veoma je važno da se praktično svi vratimo na parket. Imamo dužu klupu i bolji 'roster'. Verujemo jedni drugima. Sigurno je mnogo lakše sa činjenicom da smo zabeležili dve uzastopne pobede. Nadamo se da će nam se u nedelju u Stožicama pridružiti i naši navijači, koji će nam biti šesti igrač. Sa njima na tribinama je mnogo lakše igrati na parketu. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu i nastavimo u ovom ritmu“, kaže Omić.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Igokea - Zadar 81:84

/Tanasković 20 - Jordano 21/

Subota

MZT - Borac Mozzart 73:81

/Mićović 14 - Hejl 22/

Crvena zvezda - Mornar 93:77

/Bentil 26 - Rasel 35/

Budućnost - Studentski centar 88:76

/Rejnolds 21 - Tasić 20/

Nedelja

17.00: (2,55) Splita (14,5) Mega (1,60)

19.00: (2,55) Cedevita Olimpija (14,5) Partizan Mozzart Bet (1,60)

Ponedeljak

18.00: (1,07) FMP (25,0) Cibona (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara