Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Partizan na gorivo iz Podgorice čeka Metropolitan: Francuzi u seriji, Koprivica u naponu

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.03.22. | 10:00

Crno-beli dočekuju Francuze u dvorani "Aleksandar Nikolić" u sredu od 20 časova i 30 minuta u novom meču Evrokupa

Na prvi pogled, reklo bi se da Partizan očekuje rutinsku pobedu u Evrokupu u sredu uveče. Međutim dovoljno je samo malo dublje da se pogleda i odmah će se videti da Metropolitan nije naivan. Tačnije, Francuzi su trenutno možda i u najboljoj formi od svih timova u Grupi A Evrokupa. Pet pobeda na pet prethodnih mečeva bez naznaka da staju.

Poslednji put je ekipa Vensana Kolea izgubila od neugodnog Lijetkabelisa u januaru. Od tada padaju Turk Telekom, Šlonsk, Lokomotiva, Trento i Hamburg. Ipak, test protiv Partizana je nešto sasvim drugo i to u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izabrane vesti

"Biće ovo lepa prilika da navijači ispune dvoranu jer po svemu sudeći ovo će biti poslednji meč u ovoj fazi da igramo na domaćem terenu zubog situacije sa klubom iz Rusije", rekao je Željko Obradović koji je svestan snage protivnika:

"Oni su u šampionatu Francuske u vrhu, a konkurenti su im Monako i Asvel. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu i snazi".

Individualno, Metropolitan ima četiri imena koja se ističu sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Prvi među njima je iskusni Vil Kamings. Amerikanac ove sezone postiže 17,6 poena uz 4,8 asistencija, a na sve to nije propustio niti jedan meč ove sezone. Nekadašnji šampion Evrokupa u dresu Darušafake će bez dileme privući najviše pažnje u odbrani crno-belih.

Pokazao je Metropolitan da je popunjen na svim pozicijama, a kao veliko pojačanje pokazao se Vins Hanter koji za sada sjajno igra u šemi trenera. Snažni centar ove sezone beleži skoro dabl-dabl učinak. Po meču ima 12,8 poena uz 7,5 skokova.

Veliki posao zato čeka Matijasa Lesora i Balšu Koprivicu koji je posebno bio raspoložen dan pred utakmicu. Sudeći po komentarima stručnog štaba, ali i saigrača, mladi Koprivica sjajno trenira u poslednje vreme, a posle timskog dela ostao je individualno da radi sa Rodionsom Kurucom koji je pokušavao da ga spreči da postigne koš u situacijama "1na1". Retko kada je bio uspešan.

Kada smo već kod Kuruca, Letonac je bio energičan na treningu, kao i do sada, ali činjenica je da na prethodna dva meča nije bio u konkurenciji za tim. Ostaje da se vidi da li će se nešto promeniti za sredu uveče pošto je Željko Obradović istakao da je čitav tim zdrav i spreman.

"Sve odluke koje ja donosim su u interesu tima, tako je bilo i tako će biti uvek"

Jedan od iks faktora na meču mogao bi da bude Rade Zagorac koji je odigrao sjajn meč u Podgorici. Meč protiv Budućnosti je počeo promašenim zakucavanjem, ali mu to nije poljuljalo samopouzdanje. Imao je nekoliko izvanrednih poteza, a posebno se istakao blokadom i košem i istoj sekvenci. Meč je okončao sa sedam poena, dve asistencije, dve ukradene lopte i blokadom.

"Znali smo da su Budućnost i Metropolitan veoma važne utakmice po pitanju zauzimanja kvalitetne pozicije pred doigravanje. Tom pobedom i ukoliko ne bude iznenađenja u mečevima gde smo favoriti obezbedili bismo drugo mesto što znači i prednost domaćeg terena u prva dva plej-of meča, ukoliko do njih dođe. Iz tog ugla je važna ta utakmice. Podjednako je i odogvornost na navijačima da dođu i napune halu i da zajedničkim snagama dođemo do pobede u utakmici koja u ovom trenutku, diskutabilno može biti utakmica sezone", istakao je Zagorac.

Dosta se očekuje i od Zeka Ledeja koji je takođe posle treninga individualno radio sa Obradovićevim asistentom Aleksandrom Matovićem. Radio je na šutu sa distance što bi moglo da bude od ključnog značaja, s obzirom da će ga u direktnom duelu čuvati Miralem Halilović koji sigurno atletski ne može da isparira Amerikancu koji je na prvom meču ove sezone u Francuskoj imao 15 poena, pet skokova, tri asistencije i dve blokade za skoro 38 minuta na parketu.

Važnost meča ne mora da se potencira. Ukoliko pobedi, Partizan bi praktično osigurao drugo mesto pošto u ovom momentu Huventud previše beži na samom vrhu Grupe A.


Evrokup

15. kolo

Utorak

18.00 (1.70) Bursa (14.5) Burg (2.30)

19.30 (2.55) Ulm (14.5) Gran Kanarija (1.60)

21.00 (1.30) Huventud (16.00) Lijetkabelis (3.90)

Sreda

18.00 (1.80) Turk Telekom (14.5) Andora (2.15)

19.00 (2.20) Budućnost (19.00) Promiteas (5.00)

19.30 (1.25) Hamburg (17.00) Šlonsk (4.40)

20.30 (1.35) Partizan (16.00) Metropolitan (3.50)

20.30 (1.25) Valensija (17.00) Venecija (4.40)

20.30 (1.17) Virtus (20.00) Cedevita (5.50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanMetropolitanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara