Kodi Miler Mekintajer, © MN Press
Kodi Miler Mekintajer, © MN Press

Partizan naciljao još jednog Amerikanca, Trinkijeri ga želi već dve godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 15:38

Odlični poenter potencijalno pojačanje crno-belih za narednu sezonu

Veliki deo posla je završen. Čak 75 odsto tima Partizan je sačuvao obnavljanjem ugovora, potvrdio je predsednik Ostoja Mijailović da Andrea Trinkijeri ostaje trener, a koliko danas stižu nove ohrabrujuće informacije sa navijače crno-belih, pošto se sve glasnije pominje da bi Kodi Miler Mekintajer od naredne sezone trebalo da igra za tim iz Humske 1.

Informacija se proširila košarkaškim krugovima tokom ranog subotnjeg poslepodneva i glasi da je dosadašnji igrač Cedevite Olimpije na radaru Parnog valjka, dok pojedini izvori potvrđuju njenu pouzdanost i gotovo su sigurni da će se 26-godišnji bek preseliti u Beograd i poroširiti koloniju Amerikanaca u glavnom gradu Srbije. Podsetimo, sa dosta uspeha za Partizan su minule sezone, pre prekida usled pandemije virusa korona, igrali Markus Pejdž, Kori Volden, Vil Mozli i Rašon Tomas, a postoje velike šanse da im se pridruži i Mekintajer.

Izabrane vesti

Prema istim izvorima, njega je Andrea Trinkijeri želeo da dovede već u prvoj sezoni na klupi Partizana, međutim, u jesen 2018. Mekintajer je izabrao ponudu Zenita i potpisao za klub iz Sankt Peterburga. Lane je prešao u Ljubljanu, imao sjajnu individualnu sezonu, na mečevima ABA lige i Evrokupa profilisao se kao izuzetan poenter (14 poena prosečno u reagionalnom, a 15 u kontinentalnom takmičenju).

Povoljna okolnost po crno-bele je u saznanju da je Kori Miler Mekintajer slobodan igrač, pošto mu je prekidom sezone istekao ugovor sa Cedevita Olimpijom. Posledično tome, potpisao bi za Partizan bez obeštećenja i to je svakako karta koja odgovara menadžmentu kluba. Druga se tiče ambicija Amerikanca, koji želi da se takmiči na visokom nivou, u klubu koji se bori za trofej Evrokupa – a srpski gigant je takav, naročito posle potvrde da ostaje u Evrokupu – ili će se otisnuti u nekog evroligaša.

Kodijev ugovor je istekao. Znamo da Kodi želi da napravi sledeći korak u karijeri i da cilja viši nivo košarke. Verujem da ćemo ga gledati u Evroligi, ili bar u timovima koji će se boriti za titulu u Evrokupu. Imao je sjajnu sezonu kod nas, ponašao se veoma dobro“, rekao je prošle sedmice Sani Bećirević, sportski direktor Ljubljančana.

Kodi Miler Mekintajer je diplomac Univerziteta Vejk Forest, a karijeru u evropskoj košarci gradio je u belgijskom Levenu, ruskim klubovima Parmi i Zenitu, kao i Cedevita Olimpiji. 



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara