Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan očajan, četvrtfinale pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.03.21. | 21:45

A sa dve pobede mogao je i do prvog mesta u grupi

Mogao je Partizan eventualnim pobedama nad Trentom i Metropolitanom da dođe do plasmana u četvrtfinale Evrokupa i to sa prvog mesta u grupi, da izbegne čak i Uniks, dobije lakšeg protivnika čak i u borbi za polufinale, međutim... Po ko zna koji put ove sezone smo se uverili da crno-beli ne igraju dobru košarku, izgubili su od Trenta i tako značajno smanjili sebi šanse za plasman dalje - 69:54. Još kada se na sve doda razlika kojom je Partizan izgubio...

Partizan je igrao protiv ekipe koja je imala osam poraza na poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima. I prošao je kako je prošao. Očajno je reč koja opisuje trenutno stanje kod crno-belih. A moraće to da menjaju koliko već za sedam dana za meč protiv Metropolitana u Ljubljani.

Izabrane vesti

Ovo je treći vezani poraz u svim takmičenjima, četvrti na poslednjih pet mečeva, a već su pre toga crno-beli imali niz od četiri vezane izgubljene utakmice. Dakle, porazi su postali standard crno-belima.

Pa, opet, Partizan ima šansu za plasman u četvrtfinale, ali za to će biti potrebni digitroni pred poslednje kolo, jer su mogući različiti krugovi, pa čak i da sve četiri ekipe imaju po tri pobede i poraza što se jako retko viđa.

Sada su Metropolitan i Trento na 3-2, a Partizan i Lokomotiva na 2-3. U poslednjem kolu crno-beli čekaju Metropolitan u Ljubljani. Gledaće se svaki poen zbog koš-razlike.

Partizan je na ovom gostovanju igrao bez Mozlija, Veličkovića i Mike, dok su Pejdž i Zagorac nastupali roviti.

Pravili su crno-beli previše grešaka u prvom poluvremenu, imali su period od sedam minuta bez koša, činili su greške i u rotaciji, i u izboru akcija, kao kada je Nikola Janković šutirao za tri poena. Čak su i neke lake kontranapade prosuli jer je lopta prolazila kroz ruke. Za poluvreme je Partizan napravio devet izgubljenih lopti, šutirao i za dva i za tri 5/15, pa je Trento posle 20 minuta vodio sa jednim poenom prednosti – 29:28.

Do takvog rezultata došli su pre svega jer ni Trento nije blistao, a Partizan je uspeo da pogodi pet trojki, dok je domaćin bio užasan u tom delu i šutirao je 1/9 van linije 6,75.

Upravo su te trojke krenule da funkcionišu kod Trenta u trećoj deonici dok je Partizan porođajnim mukama dolazio do svakog poena i zaista sve to nije obećavalo da crno-beli mogu u poslednjoj četvrtini da naprave preokret koji bi ih odveo do veoma važnog trijumfa. Na kraju ubedljiv poraz.

Kakva sezona Partizana. Iz košmara. Poslednji pokušaj da se nešto popravi biće 10. marta protiv Metropolitana.

EVROKUP: Trento - Partizan 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18)

Dvorana: BLM Grup Arena

Sudije: Lotermozer, Haliko, Čelik

TRENTO: Kelvin 8, Jovanović, Paskolo, Konti, Braun 13, Foraj 3, Sanders 10, Mecanote, Morgan 6, Vilijams 16, Ladurner 4, Mej 9

PARTIZAN: Zagorac 2, Pejdž 5, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 7, Perkins 5, Jovanović, Janković 7, Radovanović, Tomas 17, Trifunović



tagovi

Nemanja DangubićOgnjen JaramazKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara