Ambijent iz Beogradske arene (Starsport)
Ambijent iz Beogradske arene (Starsport)

Partizan od jeseni ekskluzivac Arene!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 09:27

Crno-beli će kao stalni zakupac moći će da biraju sve termine utakmica u Beogradskoj areni, nebitno da li su u pitanju u regionalnom, nacionalnom ili evropskom takmičenju

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je pre nekoliko dana rekao da je prelazak iz Beogradske arene u dvoranu "Aleksandar Nikolić" pokvario finansijske planove kluba za ovu godinu.

Izabrane vesti

"Kada igramo u Pioniru, skuplja nam je organizacija utakmica od ostvarenih prihoda u toj hali. Atletsko svetsko prvenstvo, koje je bilo važno za našu zemlju, omelo nas je da ostvarimo prihode od utakmica u protekla tri meseca u odnosu kada ih igramo u Areni", objasnio je Mijailović u razgivoru za Blic.

Ovo nije prvi put da je Partizan otkad je 2019. godine na duže zakupio našu najveću dvoranu morao da je privremeno napusti. U prethodne dve sezone je zbog ranije planiranih manifestacije u Beogradskoj areni (2019/20) ili zbog činjenice da je ona bila predviđena kao kovid bolnica tokom najvećih udara pandemije (2020/21), crno-beli su mečeve preselili u dvorane "Aleksandar Nikolić" i "Ranko Žeravica".

Utorak, 20.00: (1,30) Fenerbahče (16,0) Alba (3,90)

Ipak, od jeseni ne bi trebalo da bude tako. Kako Mozzart Sport saznaje Partizan će naredne sezone imati pravo preče zakupnine Beogradske arene, odnosno kao stalni zakupac moći će da bira sve termine utakmica, nebitno da li su u pitanju u regionalnom, nacionalnom ili evropskom takmičenju.

Podsećanja radi, Partizan je već u prvoj sezoni od zakupa na duže Beogradske arene, oborio jedan rekord po gledanosti - u ABA ligi. Duel protiv Budućnosti iz februara 2020. godine pratio je 16.531 gledalac.

Iste sezone (2019/20) crno-beli su bili ubedljivo najgledaniji tim (kod kuće) u Evrokupu. Uživo ih gledalo ukupno 71.230 osoba, a prosečno 8.904, što je za 56 više od Unikahe na drugom mestu (ukupno 45.784, 5.723 prosek), odnosno 103 odsto više nego Ritas na trećem mestu (ukupno 35.071, prosečno 4.384).

U tekućoj sezoni, Partizan je od osam utakmice kod kuće u Evrokupu, odigrao samo tri u Beogradskoj areni i to protiv manje zvučih imena (Lijetkabelis, Šlonsk, Trento).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Crno-beli su računajući i te duele, trenutno na proseku na oko 5.700 gledalaca. Ali nema sumnje da će se ta brojka uvećati kada ekipa Željka Obradovića koja je odavno izborila plasman u osminu finala, uđe u eliminacione borbe za evropski trofej, jer samo po jedna utakmica odlučuje o prolasku u narednu fazu...



tagovi

KK PartizanEvrokupABA ligaBeogradska arena

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara