Stefan Janković (©MN Press)
Stefan Janković (©MN Press)

Partizan odlučio: Stefan Janković ostaje

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 08:22

Biće na raspolaganju treneru Šćepanoviću

Od momenta rastanka sa Stefanom Birčevićem spekuliše se da se u Partizanu razmatra mogućnost da se Stefanu Jankoviću pruži druga šansa. Trener Vlado Šćepanović potvrdio je ove spekulacije rečima da će se o "Stefanovom ugovoru tek razgovarati", a sada je pala odluka - krilni centar rodom iz Foče ostaje u Humskoj 1!

Ovakav rasplet najavio je Sportski žurnal, dogovor o nastavku saradnje je postignut, pošto Janković i dalje ima aktivan ugovor sa crno-belima. Tačnije, Partizan neće tražiti rešenje na poziciji četiri van svog rostera, pa je tako jasno da će na krilnom centru naredne sezone igrati kapiten Novica Veličković - potpis se još očekuje -, te Rašon Tomas i Stefan Janković.

Izabrane vesti

Podsetimo, Janković je izgubio status Partizanovog prvotimca kod Andree Trinkijerija prošlog leta, zbog čega se preselio u Atinu, gde je otišao na pozajmicu u AEK. Tamo se, ipak, nije dugo zadržao, pa je već na kraju 2019. raskinuo ugovor, da bi ubrzo potom otišao u filijalu Vašington Vizardsa, Kapitol Siti Go-Go, gde mu je angažman prekinula pandemija virusa korona.

Janković je u Aeku skupio sedam mečeva u grčkom prvenstvu, na kojima je prosečno ubacivao 6,86 poena, uz 2,7 skokova. U FIBA Ligi šampiona takođe je odigrao sedam utakmica, uz nešto bolju statistiku – 7,4 poena i 4,6 uhvaćenih lopti, te 1,9 asistencija.

Još centar

Kako smo ranije pisali, Partizanov roster za novu sezonu praktično je popunjen i na tržištu se traži samo još centar.


tagovi

Stefan Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara