Detalj sa meča
Detalj sa meča

Partizan overio TOP 16

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 22:18

Crno-beli pobedili Bahčešehir, ali se nisu proslavili. Dobra partija Rašona Tomasa

Partizan je ispunio cilj i plasirao se u TOP 16 fazu Evrokupa! U Beogradu je gostovao Bahčešehir, a crno-beli su uspeli da izađu na kraj sa njim i da overe plasman u narednu rundu drugog po snazi evropskog takmičenja - 88:75. Nije blistao beogradski tim, daleko od toga, ali je ostvario zacrtani cilj.

Sada je Venecija na skoru 2-6 posle osam odigranih mečeva. Partizan je na 5-3 posle osam utakmica. Dakle, ima tri pobede više od Venecije, na dva kola do kraja. I to je nedostižno po italijanski tim. Burž je ranije obezbedio TOP 16 fazu, a Huventud je pobedom nad Venecijom poslao i sebe i Uniks u TOP 16 fazu.

Izabrane vesti

Bez obzira na ovaj uspeh, Partizan će u narednim utakmicama morati da igra bolje nego što je to učinio protiv turskog tima. Igra je bila klimava.

Partizan je dopustio sebi da gubi u poslednjoj deonici i da juri rezultat iako je u dva navrata tokom treće deonice imao po 10 poena prednosti. Nije dobro radio defanzivni skok crno-belima, a gosti su uspevali da pogode neke šuteve. Ali, Partizan je uspeo da reši meč trojkom, pa dvojkom uz faul Tomasa koji je bio ponajbolji pojedinac kod crno-belih.

Završio je Tomas meč sa 18 poena, šest skokova i četiri ukradene lopte, dok je Miler Mekintajer dodao 17. Kod gostiju Grin je ubacio 25.

Počeo je ponovo Partizan loše utakmicu, to mu se po ko zna koji put događa ove sezone, pa je i Bahčešehir uspevao da lako dolazi do poena i da odmah povede sa 7:2. Nije bilo potrebne energije, posebno u odbrani kod Parnog valjka.

A u napadu se sve svodilo na izolacije, bez prave akcije, sa završnicama Zagorca i Mekintajera koji su donosili poene sa distance, ali i mašili. Nisu blistali crno-beli, ali su ipak uspeli u prvoj deonici da uspostave ravnotežu na ovom meču.

Posebno se sve popravilo posle poena Tomasa i Jaramaza u tranziciji, a to je nešto što je ovom timu Partizana potrebno poput hleba nasušnog. Jaramaz je u tim momentima donosio potrebnu energiju u igri sa šest važnih poena, a solidan je bio i Pejdž sa šutem spolja.

Bio je Partizan bolji, ali nikako nije uspeo da se odlepi rezultatski i da sebi obezbedi malo jednostavniju utakmicu. Čak i kada bi uspevao da napravi neku zalihu, dogodio bi se Erik i pogodio bi trojku koja bi goste vratila u egal. I tako u krug. Sve je to bilo dovoljno za prednost ekipe Saše Filipovskog od pet poena na poluvremenu (42:37).

Crno-beli su na startu drugog poluvremena dopustili mnogo ofanzivnih skokova turskom timu i samo je na taj način Bahčešehir uspevao da se održi rezultatski u igri u momentu kada su crno-beli pobegli na 10 razlike.

To se potom istopilo, ali je Partizan sa dobrim potezima Jaramaza i Jankovića uspeo da vrati dvocifrenu prednost, ali je Bahčešehir u “jo-jo” stilu uspeo da vrati meč u egal i tako u krug. Sve do ulaska u poslednju deonicu kada je Partizan imao na kontu prednost od jednog poena.

Jednostavno nije uspevao da prelomi utakmicu ranije, pa je na kraju odlučivala poslednja deonica, a tamo je sve moguće. Na sreću navijača Partizana, Parni valjak je odradio uspešno posao.

EVROKUP: PARTIZAN - BAHČEŠEHIR 88:75 (25:17, 17:20, 17:21, 29:17)

Dvorana: Hala Sportova

Sudije: Javor, Paterniko, Ambrosov

PARTIZAN: Mika, Miler Mekintajer 17, Zagorac 8, Pejdž 10, Dangubić 7, Gordić 2, Jaramaz 6, Veličković 4, Janković 12, Tomas 18, Trifunović, Mozli 4

BAHČEŠEHIR: Džouns 5, Robinson 9, Ozdemir, Ondžel 8, Grin 25, Kiličli, Jildizli 6, Akjazili 10, Ovens 5, Oldridž, Jilmaz 7



tagovi

Markus PejdžOgnjen Jaramaz

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara