Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Partizan se oporavlja od šoka: Crno-beli na pauzi do utorka

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 17:45

Posle neočekivanog poraza od Burse, ekipa dobila pet dana slobodno pre povratka na trening

Malo ko je očekivao poraz već u osmini finala Evrokupa. Ipak, Partizan je šokantno izgubio od Burse u prepunoj Areni u sredu uveče čime je završio sezonu u Evropi. Imali su crno-beli šampionske ambicije, čak se i otvorio put da se sve utakmice igraju u Beogradu. Umesto spektakularnih mečeva, stručni štab na čelu sa Željkom Obradovićem mora da osmisli novi plan i program rada jer sada klub iz Humske ima neočekivano dugačku pauzu. Tim nije trenirao od susreta sa Bursom.

Izabrane vesti

"Ušao sam u svlačionicu i nisam znao ni da im kažem kad imamo sledeći trening, jer nisam imao ideju u glavi da može da se ovako završi. Ostaje plej-of ABA lige. Kako god da zvučalo treba da izvučemo pouke i pripremimo se. Neverovatne stvari su se dogodile", rekao je bio Obradović posle utakmice.

Na kraju je odlučeno da ekipa dobije slobodno tokom praznika. Da se glave ohlade i smire pre povratka na parket. Imaće košarkaši Partizana pet dana slobodno pre nego što se ponovo okupe u Areni u utorak da nastave sa radom. Sada se kompletan fokus prebacuje na ABA ligu. Crno-beli su ligaški deo okončali na drugom mestu, a to znači da u plej-ofu čekaju bolje iz meča Budućnost-FMP.

"Ništa nam ne preostaje nego da se skupimo kao grupa i pripremimo se za plej-of ABA lige. Bez reči sam. Moramo da guramo dalje. Sezona je takva da nemamo popravnih”, rekao je bio Zek Ledej posle meča u sredu.

Narednu utakmicu Partizan ima tek za četiri nedelje, odnosno 18. maja kada su u planu okršaji polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja. Druga i treća utakmica su 22. i 26. maja. Termini finala ABA lige su 30. maj, 1, 5, 7. i 11. jun, naravno ukoliko se prethodne serije ne završe ranije.

Ostaje da se vidi kako će Partizan iskoristiti ovaj period bez takmičarskih duela, verovatno će pokušati da organizuje nekoliko prijateljskih mečeva jer je teško očekivati da tim uđe u plej-of bez utakmica skoro mesec dana.




tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara