Screenshot - twitter.com/PartizanBC
Screenshot - twitter.com/PartizanBC

Partizan se rastao sa kapitenom: Rade, hvala na svemu što smo zajedno prošli

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 18:36

Posle četiri sezone Zagorac menja klub

Kako je i zvanično potvrđeno, Partizan i Rade Zagorac neće nastaviti saradnju. Doskorašnjem kapitenu crno-belih istekao je ugovor ovog leta, a sada je jasno da neće dobiti novi.

Krilni košarkaš je u Humsku stigao leta 2018. godine i sa Partizanom osvojio dva Kupa Radivoja Koraća, kao i Superkup ABA lige.

Izabrane vesti

"Rade, hvala na svemu što smo zajedno prošli tokom prethodne četiri sezone! Puno sreće i uspeha u nastavku karijere", stoji u saopštenju kluba.

On je treći igrač sa kojim se Partizan po okončanju sezone zvanično rastao, posle Nemanje Dangubića i Dalasa Mura. Saradnja je istekla i Matijasu Lesoru, ali je još neizvesno da li će dobiti novu šansu.

Zagorac je pre crno-belog dresa branio boje Mege pet godina na startu profesionalne karijere. Leta 2016. godine je izašao na NBA draft, Boston ga je odabrao sa 35. mesta i prosledio u Memfis. Igrao je Letnju ligu za Grizlise 2017. godine, ali je ostao bez ugovora u Tenesiju pred početak sezone u najjačoj ligi sveta. Proveo je potom sezonu u Sevilji, pre nego što je prešao u Partizan.

Kako je istakao njegov agent Miško Ražnatović, karijeru će nastaviti van Srbije.

Igrao je 2012. na Svetskom prvenstvu u basketu 3 na 3 u konkurenciji igrača do 18 godina i osvojio zlatnu medalju. Naredne godine je sa juniorima Srbije zauzeo šesto mesto na Evropskom prvenstvu, ali je uz Nikolu Jokića bio jedini košarkaš iz Srbije učesnik Ol star utakmice juniora koja je za vreme Evrobasketa održana u Sloveniji. Na EP za igrače do 20 godina koje je održano 2015. u Italiji osvojio je još jedno zlato.

Partizan je pored odlazaka zvanično predstavio i dva pojačanja za predstojeću sezonu. U klub se vratio Danilo Anđušić, dok je posle polusezone u Barseloni paraf na saradnju sa ekipom Željka Obradovića stavio i reprezentativac Australije Dante Egzum.


tagovi

Rade ZagoracKK PartizanKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara