Košarkaši i navijači Partizana (©STARSPORT)
Košarkaši i navijači Partizana (©STARSPORT)

Partizan se sprema za svet kriptovaluta: Od sutra u prodaji navijački tokeni i NFT

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 08:23

Crno-beli prebacuju odnos s najvernijim fanovima u digitalne tokove

Kriptovalute brzo su u ušle u naše živote i najavile revoluciju u svetskim finansijskim tokovima.

Planeta se menja ogromnom brzinom, a Košarkaški klub Partizan odlučio je da bude prvi sportski kolektiv s ovih prostora koji će odnos s najvernijim navijačima prebaciti u digitalne tokove.

Izabrane vesti

Euforiju zbog povratka u Evroligu, i velikih pojačanja koja ovih dana pristižu u ekipu Željka Obradovića crno-beli bi da iskoriste i za dobar start u kriptosvetu.

Naime, kako saznaje Mozzart Sport, od sutra će se na zvaničnoj aplikaciji KK Partizan u prodaji naći navijački tokeni i NFT.

Jedan token imaće cenu jedan evro, a navijači će se, na osnovu broja kupljenih tokena sa oznakom $PTZT svrstavati u nekoliko kategorija: srebrni, zlatni, platinasti… Na osnovu toga u kojoj su kategoriji ostvarivaće pravo na različite benefite: prednost prilikom kupovine ulaznice, mogućnost da njihov omiljeni igrač snimi kratku personalizovanu video-poruku povodom rođendana ili nekog drugog važnog datuma, susret sa omiljenim igračem, potpisan dres prvog tima, i slično.

U prvo vreme, ovi tokeni služiće za iskazivanje podrške klubu i ostvarivanje prava na pomenute benefite, a u planu je da vremenom postanu kriptovaluta, odnosno da njima bude moguće trgovati na kriptotržištu.

Prijava za tokene, odnosno pre-order, već je moguća OVDE.

U saradnji sa partnerom, švajcarskom kompanijom Blocksport, Partizan će omogućiti navijačima i kupovinu NFT-a. Za one koji ne znaju, NFT (non-fungibile token) je unikatan token, može biti slika, video, gif, tekst… ali je najvažnije da je svaki NFT unikatan. Praktično, NFT je sertifikat da je neko digitalno delo unikatno, a u slučaju KK Partizan, to će biti slike i video-klipovi najvažnijih trenutaka iz istorije kluba.

Biće izuzetno zanimljivo videti kako će Partizan „proći“ s ovom inovacijom, a nema sumnje da će situaciju pomno pratiti i drugi klubovi s velikim navijačkim bazama iz regiona jer su tokeni i NFT potencijalno dobra prilika za dodatni prihod.

Partizan kreće u novu eru u petak 15. jula, a zvanična aplikacija kluba biće mesto na kojem će svi zainteresovani moći da kupe tokene i NFT.


tagovi

kriptovalute

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara