Partizan skoro spreman za sezonu 2020/2021

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.05.20. | 15:59

Pejdž je za sada jagoda na šlagu, a crno-belima je ostalo još nekoliko stavki na "to do" listi

Posao nije skroz gotov, ali je do sada Partizan uradio veliki deo i može da bude prezadovoljan učinkom. Da sutra krene nova sezona - bio bi skoro spreman. Crno-beli još čekaju da vide šta će biti sa ovom sezonom, ali već možemo da konstatujemo da su spremili dobar deo ekipe za narednu. Vil Mozli je već stavio paraf na trogodišnji ugovor, potom je Rade Zagorac učinio to isto za naredne dve sezone, a danas je i Markus Pejdž parafirao dvogodišnji ugovor, kao jagoda na šlagu dosadašnjeg dela priprema za dane koji dolaze.

Pejdž je neko ko je pokazao ogroman napredak otkako je stigao, povisio je značajno procente šuta za tri poena i time privukao dosta pažnje i od stranih klubova. Partizan je na kraju uspeo da ga zadrži i to crno-beli mogu da smatraju velikom pobedom ovoga proleća. Sa njim dobijaju sigurnost na šutu i sačuvali su sjajnu osovinu Jaramaz - Pejdž.

Izabrane vesti

Tako Partizan već sada može da kaže da je zadržao jezgro od ove sezone, međutim čekaće ga još izazova, pre svega po pitanju Nemanje Gordića kome na kraju sezone ističe ugovor, te Brajana Angole koji u ugovoru na kraju ove sezone ima i opciju za sledeću sezonu. Pa zato treba očekivati da crno-beli probaju da ih zadrže obojicu, kao i Nikolu Jankovića koji je pokazao odličan odnos prema dresu i sasvim solidne partije.

Partizan posle dugo vremena može da kaže da ima kontinuitet u radu, da ne luta. I jako je bitno reći da će za dalje konstruisanje tima veoma bitno biti da li će Partizan igrati Evroligu naredne sezone, te koliki će budžet imati. S obzirom da je ova pauza i sve što se dešava sigurno uticalo na novčanik crno-belih.

Ukoliko crno-beli izbore Evroligu kroz ABA ligu ili Evrokup, imaće „džokera“ u džepu uz pomoć kojeg će moći mnogo lakše da dođu do željenih igrača. U suprotnom, biće im teže.

I sam trener Andrea Trinkijeri ima ugovor za sledeću sezonu, tako da je on stub svega u projekcijama za sezonu 2020/2021.

Uz produžetak ugovora sa važnim igračima koje smo nabrojali, treba dodati podatak da crno-beli imaju ugovor za sledeću sezonu sa Korijem Voldenom, Ognjenom Jaramazom, Aleksejem Nikolićem (vraća se sa pozajmice), Urošem Trifunovićem i Rašonom Tomasom.

Uz Mozlija, Zagorca i Pejdža, slobodno možemo da kažemo da je Partizan već prilično spreman za narednu sezonu, pod uslovom naravno da zadrži sve navedene igrače pod ugovorima. Kao što je recimo Volden.

"On je moderan kombo-bek, veoma je brz, a u isto vreme i veoma snažan fizički. Odličan je defanzivac, ali i stelac. Radi se o 100 odsto evroligaškom igraču, u to nema sumnje", istakao je Trinkijeri za Backdoor podcast kada je dobio pitanje o jednom od bitnih igrača tima.

Čekaće se odluka Gordića i Angole, odnosno da li će postići dogovor sa Partizanom za narednu sezonu. Ugovori ističu i Stefanu Birčeviću, Redžiju Redingu, Žanisu Pejnersu, Nikoli Jankoviću i Novici Veličkoviću. Poslednja dvojica imaju najveće šanse da ostanu u crno-belom dresu (da li treba objašnjavati išta o Novici), a Pejners ima najmanje šanse za tako nešto i gotovo je izvesno da će se crno-beli rastati sa njim. Čekaće se odluka za Birčevića i Redinga koji je imao velike probleme sa povredama. Džejms Mekadu se već ranije oprostio sa crno-belima i gotovo je izvesno da ga nećemo gledati naredne sezone.

Do sada se Partizan, što se tiče pojačanja za narednu sezonu, dovodio u vezu sa nekoliko igrača. Ideja crno-belih je bila i prošlog leta, a tako je i ovoga, da dovedu što više domaćih igrača. To im nije baš uspelo pred ovu tekuću sezonu, a crno-beli bi svakako širom raširenih ruku dočekali igrače kao što su pre svih Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić koji su ostavili velikog traga u crno-belom dresu, a pominjao se prethodnih dana i Milan Mačvan koji je slobodan igrač jer je napustio tim iz Japana.

"Partizan igra sjajno, gledao sam neke utakmice dok sam bio u Beogradu. Možda su i favoriti za osvajanje Evrokupa, a i zasad su najviše pokazali u ABA ligi. Pod ugovorom sam sa Unikahom i za sledeću sezonu. Sigurno je da bih to voleo, ali u ovom trenutku izlazim iz teške povrede i ne razmišljam mnogo o tome. Ali, sigurno da bih voleo da ponovo obučem dres Partizana jednog dana", rekao je Milosavljević nedavno za Nezavisne.com.

Od stranih igrača najveću šansu da obuče crno-beli dres trenutno ima Trej Dreksel, igrač koji se odlično pokazao u Mladosti iz Zemuna, igra na bekovskim pozicijama i neko je na koga bi crno-beli mogli da se „opklade“.

Pored njega, pisalo se o interesovanju Partizana za Džejmsa Tompsona, igrača koji bi došao kao zamena za Džejmsa Mekadua. Radi se o igraču slične konstitucije i o nekome ko bi se, barem tako gledajući, lako uklopio u filozofiju igre crno-belih.

Uprkos svemu još je rano za dalje prognoze jer se i dalje ne zna sudbina ove sezone. Čekaće se sa zebnjom taj famozni 24. maj i odluka Evrolige.

Ali, nema sumnje da Partizan već radi dobar posao u pripremi za narednu/naredne sezone.


FOTO: ©MN Press


tagovi

Andrea TrinkijeriNemanja GordićMarkus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara