Košarkaši Partizana i trener Željko Obradović na Mozzart humanitarnom turniru
Košarkaši Partizana i trener Željko Obradović na Mozzart humanitarnom turniru

Partizan slavio na premijeri: Odlične role Vukčevića i Trifunovića na Mozzart humanitarnom turniru

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 21:06

Crno-beli bez većih problema savladali kraljevačku Slogu

Košarkaši Partizana odigrali su prvu pripremnu utakmicu ovog leta. U okviru Mozzart humanitarnog turnira u Čačku savladali su Slogu iz Kraljeva pred oko 1.000 gledalaca u Dvorani kraj Morave - 108:83.

Crno-beli su očekivano vodili čitavim tokom susreta, a sve dileme o pitanju pobednika otklonjene su u trećoj deonici kada su puleni Željka Obradovića stekli 22 poena viška. Debitantske nastupe upisali su Džejms Naneli i Dante Egzum, a treći mandat u Humskoj Danilo Anđušić je otvorio sa tri poena.

Izabrane vesti

Pred početak susreta treneri oba tima prvi su šutirali za 10.000 dinara koje Mozzart donira u humanitarne svrhe. Na duelu dva tima svaki poen je nosio po 1.000 dinara koji idu na ukupan konto za Čačanku Vojku Jevtović koja se bori sa karcinomom.

Prve poene za Partizan postigao je Vukčević uz dodatni sa penala. Seriju je nastavio Koprivica, ali je Paunović za Slogu dao tri poena. Beograđani su poveli sa šest razlike jer je Jovanović upisao prve poene. Nakon što je Vukčević bio neprecizan za tri poena, a Sloga kaznila sa košem, na drugoj strani, trener Željko Obradović je zatražio prvi minut odmora. Na dva minuta pre odlaska na mini odmor „crno –beli“ su ostvarili prvu dvocifrenu razliku, a prvi kvartal je okončan sa 26:18.

Sa trojkom Jovanovića startovao je Partizan u drugom kvartalu, da bi Petrović dao nove koševe za Beograđane. Najtrofejniji trener Evrope je pojačao petorku na parketu sa Ledejlom, Panterom, Anđušićem i Nanalijem, za razliku od 13 poena.

Drugo poluvreme počelo je dezinformacijom da je Egzum poslat na hlađenje, ali se, naravno, pojavio u startnoj postavi. Partizan je tokom treće četvrtine imao ravno 22 poena prednosti, 74:52. I poslednji kvartal je protekao u dominaciji Beograđana za ubedljivu pobedu.

Najbolji je u ekipi Partizana bio Tristan Vukčević sa 21 poenom, dok je 19 dodao Uroš Trifunović. Dvocifreni su bili i mladi Mihajlo Petrović sa 14, kao i Đorđije Jovanović sa 11 poena.

Predsednik Borac Mozzarta Predrag Peca Pantović KK Sloga uručio je plaketu u znak zahvalnosti za učešće na Mozzart humanitarnom turniru. Sutra, u utorak 06. septembra igraju Čačak 94 – Sloboda (16:30) i Borac Mozzart – Partizan (19:00).


Partizan – Sloga KV 108:83

(26:18; 30:24; 27:16; 25:25)

Dvorana kraj Morave, Čačak

Gledalaca oko 1.000

Partizan: Vukčević 21, Ledej 6, Koprivica 9, Panter 7, Smailagić 4, Egzum 7, Jovanović 11, Naneli 7, Lesor, Trifunović 19, Anđušić 3, Petrović 14.

Sloga: Halil 7, Paunović 6, Petrović 2, Savić 2, Matović 3, Nikolić 11, Andervud 14, Jordović, Todosijević, Čekić 10, Bojanić 2, Simeunović 7, Stamenić 6, Đurović 9

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com



tagovi

KK PartizanKK Sloga KraljevoŽeljko ObradovićDžejms NaneliTristan VukčevićUroš TrifunovićDanilo AnđušićDante Egzum

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara