Zek Ledej i Tejlor Smit (©Partizan/Dragana Stjepanovic)
Zek Ledej i Tejlor Smit (©Partizan/Dragana Stjepanovic)

Partizan srušio Mornar i preboleo Ljubljanu: Ledej i Panter povukli kad se rekorder ABA lige raspucao

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.04.22. | 22:44

Mornar predvođen Vladimirom Mihailovićem pokazao zube u drugom poluvremenu, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi crno-bele

Košarkaši Partizana vratili su se na pobedničke staze posle poraza od Cedevita Olimpije u minulom kolu ABA lige. Savladali su Mornar pred svojim navijačima u dvorani Pionir i još jednom zacementirali drugo mesto na tabeli koje vodi direktno u polufinale doigravanja - 95:83.

Bitna pobeda izabranika Željka Obradovića. Vratili su samopouzdanje pred ključne mečeve u sezoni. Do eliminacionih mečeva ostalo im je još da odmere snage sa Megom Mozzart i Cibonom u ABA ligi, kao i Trentom u Evrokupu gde takođe imaju obezbeđeno drugo mesto u Grupi A.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu se sticao utiska da će crno-beli rutinski doći do pobede. Dominirali su u svim segemtnima igre, služio ih je šut sa distance (6/13 za tri), a imali su i potpunu kontrolu skoka (25:14). Nije bilo izrazito raspoloženih pojedinaca u redovima Obradovićeve ekipe, već su svi dali vredan doprinos, što je davalo poseban šmek prvom poluvremenu i zbog čega se pre svega sticao utisak da desetkovani rival nema šta da traži u Pioniru. A onda se raspucao odnedavno rekorder ABA lige po broju postignutih poena na jednoj utakmici Vladimir Mihailović.

Zaigrao je Mornar daleko bolje po povratku sa pauze i Mihailović je uz pomoć Strahinje Mićovića, Balše Živanovića i Seada Šehovića vratio goste u igru. Sjajna košarkaška predstava u trećem kvartalu, videli smo i pregršt atraktivnih poteza, efektnih zakucavanja, a pomenuti period na kraju je i pripao gostima 27:24.

Zek Ledej i Kevin Panter su održavali prednost, pa su i u poslednjoj deonici omogućili crno-belima da ne uđu nervozno u završnicu. Trudio se Mornar, ali je utisak da se i previše otvorio. Popustila je odbrana Barana u odlučujućoj deonici, crno-beli su prečesto lako dolazili do poena, te su čuvali komfornu prednost i na kraju bez većih problema upisali pobedu.

Susret je obeležio sjajni Ledej koji je istakao i kandidaturu za najkorisnijeg igrača kola. Amerikanac je susret okončao sa 24 poena, po pet skokova i završnih dodavanja i to bez promašaja u šutu za tri (4/4) i sa linije penala (4/4). Ostavio je i trag fantastičnim zakucavanjem, istrčao je kontru sam i sve začinio efektnom završnicom kojoj je prethodila pirueta u vazduhu. Sjajno.

Ispratili su ga Panter sa 16 i Alen Smailagić sa 14 poena. Balša Koprivica je dominirao pod obručima, te je sakupio 11 skokova (pet ofanzivnih), ali je ubacio samo šest poena. Raduje i dobro izdanje Tristana Vukčevića koji je ubacio osam poena uz tri uhvaćene lopte za nešto više od 12 minuta na parketu.

Kod Mornara 25 poena Mihailovića, čak 21 je ubacio u drugom poluvremenu. Rekorder regionalnog prvenstva nastavlja sa impresivnim partijama, ali novo odlično izdanje crnogorskog reprezentativca nije bilo dovoljno da se sruše crno-beli. Ispratio ga je Živanović sa 13 poena (sedam u prvom poluvremenu), Mićović je ubacio četiri trojke iz devet pokušaja, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Šehović, kao i bivši centar Partizana Vil Mozli (7sk, 4as) koji je po običaju ubeležio i par atraktivnih zakucavanja.


Partizan je utakmicu otvorio serijom 9:2. Prelako dolazio do poena, dok Mornar nije uspevao ništa da stvori na protivničkoj polovini. Otišli su i na +13 krajem deonice i sa 12 poena viška na prvi odmor. Po povratku se malo šta promenilo. Crno-beli su bili bolji rival, nisu posustajali, igrali su sa dosta energije i sa lakoćom pronalazili rupe u protivničkoj odbrani. Suficit je dostigao i 19 poena, stekao se utiska da Barane čeka katastrofa.

Ipak, skoncentrisala se ekipa Mihaila Pavićevića u završnici poluvremena, pa je svela razliku na 13 poena. Po povratku sa pauze zaigrala je kao u transu. Mihailović je povukao, padali su koš za košem i prednost domaćina se topila. Sveli su je na svega četiri poena za tili čas gostujući košarkaši (43:47).

Probudili su se potom Ledej i Panter, ubacili nekoliko bitnih šuteva i vratili Obradovićevoj ekipi 13 poena prednosti u finišu treće deonice. Imao je Mornar snage za još jedna nalet, sveo zaostatak na šest poena u poslednjem periodu, ali je onda ostao bez goriva. Partizan serijom 11:3 odlazi na +16 i otklanja sve dileme u Pioniru.

----------------------------------------------------------------

PARTIZAN - MORNAR 95:83

/23:11, 20:19, 24:27, 28:26/

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Igor Dragojević, Aleksandar Milojević, Nermin Nikšić

Partizan: Panter 16, Vukčević 8, Ledej 24, Zagorac 3, Avramović 7, Koprivica 6 (11sk), Smailagić 14 (8sk), Mur, Glas, Lesor 4, Trifunović 5, Madar 8

Mornar: Mihailović 25, Mićović 12, Jeremić 6, Živanović 13, Šehović 10, Smit 4, Rakočević, Lazić, Vesković, Miković, Vranješ 3, Mozli 10 (7sk)

ABA liga - 25. kolo

Petak:

Cibona - Igokea 77:82

/Stivens 21 - Nakić 13/

Subota:

Krka - Budućnost 72:84

/Stipčević 13 - Atić 15/

Split - FMP 85:90 (74:74)

/Šorter 22 - Džons 23/

Partizan - Mornar 95:83

/Ledej 24 - Mihailović 25/

Nedelja:

19.00 (4.40) Sportski centar (17.00) Cedevita Olimpija (1.25)

Ponedeljak

Zadar - Mega Mozzart

Sreda, 20. april:

Borac - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanMornar BarZek LedejKevin PanterŽeljko ObradovićVladimir Mihailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara