Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)
Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Partizan traži reakciju posle poraza u Krasnodaru, mlade nade Mege Mozzart šansu da zasijaju

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.12.21. | 08:19

Crno-beli protiv desetkovanog rivala po poslednji put na parketu u godini na izmaku

Košarkaši Partizana u 13. kolu ABA lige dočekuju Megu Mozzart u Štark Areni (21.00). Crno-beli u večerašnji duel ulaze posle poraza od Lokomotive Kubanj u osmoj rundi Evrokupa, dok im naredni protivnik na noge dolazi bez trenera Vladimir Jovanovića i petorice igrača zbog povreda i pozitivnih nalaza na virus korona.

Posle 12 rundi Partizan ima 10 pobeda (10-2), Mega duplo manje (5-7), a ova dva rivala su kroz istoriju megdan u regionalnom prvenstvu delila u 16 navrata. Crno-beli su slavili 14 puta. Pritom imaju i tek jedan neuspeh na svom parketu od starta sezone, dok Jovanovićeva ekipa nije dobila nijedan meč na strani.

Izabrane vesti

Izabranici Željka Obradovića su minule sedmice po četvrti put u takmičarskoj godini ostali bez plena. U Krasnodaru su pretrpeli težak poraz i primili više od 100 poena (94:101) što je i najslabije defanzivno izdanje u tekućoj takmičarskoj godini. Zato će protiv Mege biti važno da pokažu reakciju, zategnu odbranu i na pravi način okončaju kalendarsku godinu.

Predstojeći duel biće i prvi u seriji koje će Partizan igrati kod kuće. Početkom nove godine dočekuje Zadar (03. januar), dva dana kasnije i Split, dok 12. januara nastavlja sa borbom u Evrokupu - u Štark Arenu dolazi italijanski Trento. Činjenica da neko vreme neće morati na put raduje i trenera Obradovića.

"Pred nama je period koji je izuzetno dobar za nas jer ćemo biti u Beogradu i imaćemo priliku da narednih skoro mesec dana budemo bez putovanja. To znači da bi trebalo da se osvežimo i da radimo sa nešto većim intenzitetom, ali pre toga treba odigrati dobru utakmicu protiv Mege", rekao je pred večerašnji susret Željko Obradović i dodao da njegova ekipa ima zadatak da "odigra najbolju moguću utakmicu".

Tim je u međuvremenu dobio i veliko pojačanje, ugovor sa crno-belima do kraja sezone potpisao je centar Matijas Lesor, koji je već par dana u trenažnom procesu i mogao bi večeras da debituje. Došao je u idealnom trenutku, jer će mu povoljan raspored dati priliku da se kroz treninge brže i bolje adaptira na novu sredinu.

Alen Smailagić se nada da će Partizan uspeti da zatvori 2021. godinu na najlepši način.

"Mega je tim koji je ove sezone odigrao nekoliko jako dobrih utakmica, njihovi igrači su veoma talentovani i mogu da naprave probleme svima u ABA ligi. Želimo da odigramo koncentrisano svih 40 minuta i da pobedom zakoračimo u drugi deo prvenstva i Novu godinu", poručio je Smailagić.

Što se tiče Mege Mozzart, situacija nije nimalo ružičasta pred kraj godine. Virus korona je napravio veliki problem ekipi, s ozbirom da su pozitivne nalaze dobili trener Jovanović i četvorica prvotimaca. Van stroja je zbog povrede i Malkolm Kazalon. Timu su tako priključeni i juniori Ahmet Jonović (2003) i Andrej Mušicki (2005), dok će na klupi sedeti bivši košarkaš Partizana Vule Avdalović.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana na njihovom terenu. Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita za osvajanje ABA lige. Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni. Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo. Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalitet", rekao je Avdalović pred okršaj sa crno-belima.

Odigrala je Mega u decembru tri utakmice i dobila samo jednu, ali je bila u egalu sa Mornarom (75:79) i pretrpela poraz od Zadra u poslednjim trenucima poenima Džastina Kartera (70:72). Jedinu pobedu upisala je protiv Splita (78:65).

Krilo Mege Nikola Jović je pred utakmicu protiv Partizana istakao da njegova ekipa pokazala da može da se nosi sa najjačim protivnicima:

"Sigurno je da nas očekuje jedna vrlo teška i zahtevna utakmica. Partizan je ekipa koja ove godine ima samo dva poraza u ABA ligi, u Evrokupu su isto u vrhu. Veoma teško ih je dobiti pred njihovim navijačima, ali takođe mislim da smo mi pokazali da sa najjačim protivnicima možemo da se nosimo. Iako je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu biti zbog izostanaka, na nama je da držimo koncentraciju i čvrstinu u odbrani tokom cele utakmice, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", rekao je Jović.

ABA LIGA – 13. kolo

Petak:

Studentski Centar – Mornar 76:95

/Vinjales 16 – Mihailović 26/

Subota:

FMP Železnik – Crvena zvezda 74:98

/Džons 17 - Ivanović 18/

Krka - Igokea 59:72

/Stipčević 12 - Voler 11/

Zadar - Split 61:59

/Mavra 19 - Perković 20/

Ponedeljak:

18.00: (3,50) Borac Čačak (16,0) Budućnost (1,35)

21.00: (1,03) Partizan (28,0) Mega Mozzart (12,0)

Utorak:

19.00: Cibona – Cedevita Olimpija

*** Kvote mogu biti podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA ligaMega MozzartŽeljko ObradovićVladimir JovanovićVule AvdalovićMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara