(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan traži revanš u Čačku, moguć debi Perkinsa

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 08:15

Crno-beli bez prava na kiks

Bolno je započeo Partizan ovogodišnje izdanje ABA lige porazom od Borca kod kuće, pa se već tada videlo da će crno-beli pod vođstvom Vlada Šćepanovića imati dosta problema. Sada je vreme da se Partizan i Borac opet sastanu, tako da Parni valjak ima priliku za revanš u Čačku (17.00). A znamo koliko je teško igrati i pobediti kao gost u ovom čuvenom gradu košarke.

Crno-bele sada sa klupe predvodi Sašo Filipovski i crno-beli su vezali dve pobede nad Venecijom i Splitom u gostima, pa u relativno dobrom raspoloženju čekaju naredni duel sa Čačanima. Biće ovo na neki način i zagrevanje Partizana pred start TOP 16 faze Evrokupa koja startuje 13. januara (Trento).

Izabrane vesti

Od 2005. godine do danas, Partizan i Borac su igrali 11 puta, a od toga je 10 puta Parni valjak izlazio kao uspešniji. Borac je jedinu pobedu ostvario baš ove sezone u Hali Sportova.

Podsetimo, Partizan je u ovoj 2021. doveo novog igrača na poziciji pleja, Džoša Perkinsa. On je licenciran za duel u Čačku, otišao je sa ekipom na ovo gostovanje, trebalo bi da bude u sastavu, mogao bi da dobije neke minute, ali treba imati u vidu da je nedavno stigao u tim i tek odradio par treninga. Odluka je na treneru.

Situacija na tabeli je takva da su ispred Partizana trenutno Mornar, Crvena zvezda, Mega i Igokea, da Budućnost i Cedevita Olimpija imaju po tri utakmice manje, zbog čega plasman u plej-of izgleda teško dostižan.


Osim ukoliko ne usledi neka čudesna serija pobeda. Svestan je toga i Ognjen Jaramaz koji je briljirao na gostovanju Splitu.

Borac nam je u prvom kolu nanao poraz na našem terenu, što dovoljno govori o kakvom se timu radi i koliko može da bude nezgodan. Nama je svaka utakmica u ABA ligi važna, odlučujuća, tako im moramo pristupati. Pripemali smo se ovih dana za igru Borca, treniraćemo u njihovoj hali, sigurno nas očekuje težak meč. Ipak, ubeđen sam da ćemo odigrati dobru utakmicu“, poručio je Jaramaz pred duel koji je na programu u subotu od 17 časova.

I trener Parnog valjka, Sašo Filipovski, pohvalio je narednog protivnika.

Imaju neugodnu ekipu, pokretljive centre koji mogu da pogode za tri poena. Znaju da igraju brzo, preuzimaju, znaju i da stanu u zonu, tako da očekujem razne trikove. Što se nas tiče, važno je da smo u fundamentima napada i odbrane na visokom nivou, da imamo visoku energiju i što je najvažnije da odigramo utakmicu maksimalno sa respektom za sebe i za protivnika“, dodao je Filipovski.

Marko Marinović, trener Borca, žali zbog činjenice da navijači neće biti prisutni.

Partizan je odlična ekipa, o tome ne treba puno govoriti. Doduše, nema rezultate ove sezone koji su primereni za ekipu takvog renomea, ali svakako da predstavlja ozbiljnog protivnika. Verujem da bi bio spektakl u dvorani kraj Morave da je moguće da publika bude prisutna", najavio je strateg Čačana.

A Dušan Miletić naravno jako dobro poznaje narednog protivnika.

Čim smo se vratili iz Zagreba krenuli smo da se temeljno pripremamo za Partizan. Reč je o timu koji u poslednje vreme igra u dobrom ritmu, vezao je nekoliko pobeda. Moram da kažem da je Partizan veliki klub, u kom sam i ja proveo nekih šest meseci. Znam kako funkcioniše, a poznajem i većinu igrača. Doduše, došlo je do promene trenera, jer je Šćepanovića zamenio Sašo Filipovski, tako da je i sistem rada drugačiji. Takođe, neki igrači su otišli, došli su novi. Sve u svemu, ostaje da vidimo šta će biti u subotu", rekao je centar čačanskog tima.

Sudije na susretu Borca i Partizana biće Ilija Belošević, Ivan Stefanović i Vladimir Vesković.

ABA LIGA - 14. KOLO

Subota

17.00: (3.90) Borac (16.0) Partizan (1.30)

19.00: (2.70) Split (14.5) Budućnost (1.55)

Nedelja

12.00: (1.60) Mega (14.5) Igokea (2.55)

Otkazano

Mornar - Zadar

Krka - Cedevita Olimpija

Crvena zvezda - Cibona

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jadranska ligaKK Borac ČačakKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara