Partizan u balkanskom klasiku vežba za Ruse i šampione Jadrana

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.11.18. | 09:56

S obzirom na ujednačenost ekipa prvi vrhu tabele, jasno je da nas čeka velika borba za mesta koja vode u plej-of regionalnog takmičenja

Vreme je za novi balkanski košarkaški klasik. U duelima Partizana i Cibone trenutna forma, niti česti problemi u kojima su se nalazila dva velikana, nisu predstavljala faktor, niti izgovor za eventualni poraz. Jer, šta god mislili, kada igraju ova dva kluba, to je uvek sudar bivših evropskih šampiona, košarkaških institucija i nikada nije nezanimljivo.

I jedna i druga ekipa na parket hale Pionir izaći će pune samopouzdanja. Nakon dolaska novog trenera Andree Trinkijerija, crno-beli su se trgli i vezali dve pobede, a Cibona je još uspešnija u poslednje vreme, jer ima tri uzastopna trijumfa. S obzirom na ujednačenost ekipa prvi vrhu tabele, jasno je da nas čeka velika borba za mesta koja vode u plej-of regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Od dolaska Italijana u Partizan evidentno je da ekipa igra sa mnogo, mnogo više energije, ali činjenica je da i dalje pravi dosta grešaka u oba smera i da je pred Trinkijerijem ogroman posao. Prednost crno-belih svakako je to što se igra u hali Pionir, u kojoj je u dosadašnje četiri ovosezonske utakmice prosečno bilo oko 7.000 gledalaca. To znači da će vetar u leđa svakako imati košarkaši Partizana, a vrlo često je taj faktor u prošlosti umeo da bude presudan.

Američki plejmejker Markus Pejdž na prethodne dve utakmice počeo je, čini se, da igra onako kako sto očekivalo od njega od početka sezone, izgleda da mu je prijao dolazak Andree Trinkijerija. A upravo na toj poziciji bi večeras mogla da se vodi ključna borba jer u dresu Cibone u poslednje vreme veoma dobro igra srpski plejmejker Marko Ljubičić.

Biće zanimljivo videti i koga će Trinkijeri za ovu utakmicu ostaviti van protokola, pošto se na prethodne dve, protiv Mega Bemaksa na Jadranu i Trenta u Evrokupu nisu skidali Novica Veličković i Aleksandar Aranitović.

I još jedna važna stvar - ovaj meč biće uvertira za dva vrlo teška gostovanja koja čekaju Partizan sledeće nedelje - protiv Zenita u Evrokupu, odnosno aktuelnog šampiona Jadrana, Budućnosti u Evroligi.

Do sada su ova dva kluba u Jadranskoj ligi odmerila snage čak 35 puta, Partizan je slavio u 25 navrata, a Cibona deset. Kada su pitanju mečevi u Beogradu, crno-beli su tu još dominantniji jer su 16 puta trijumfovali, dok Vukovi sa Tuškanca imaju samo jednu pobedu.

Utakmica sedmog kola Jadranske lige između Partizana i Cibone igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir, a direktan televizijski prenos je na prvom kanalu televizije Arena sport.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak
Zadar - Mega 80:84
/Litl 22 - Mušidi 18/

Subota
17.00: (7,50) Olimpija (23,0) Crvena zvezda (1,10)
19.00: (1,25) Partizan (17,0) Cibona (4,40)
21.00: (1,17) Cedevita (20,0) Igokea (5,50)

Nedelja
19.00: (2,30) Mornar (14,5) Budućnost (1,70)

Ponedeljak
18.00: (1,25) FMP (17,0) Krka (4,40)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara