Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan u Zmajevom gnezdu

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 08:29

Teško gostovanje čeka Parni valjak koji u poslednje vreme ređa poraze (19.00)

Četiri poraza na poslednjih pet utakmica. To je Partizanov skor. Crno-bele u sredu čeka izuzetno važan meč protiv Lokomotive iz Krasnodara, a pre toga ih čeka nezgodno gostovanje Cedevita Olimpiji. Zmajevi igraju u izuzetnoj formi u poslednje vreme, pa se ne može reći da meč dolazi u pravom momentu po Parni valjak.

Partizan teoretski još poseduje šanse za nastavak sezone u ABA ligi posle regularnog dela. Za to je ekipi Saše Filipovskog neophodan trijumf nad Ljubljančanima koji su poslednji put izgubili u regionu 30. decembra od FMP-a, što ih gura na poziciju favorita. Ipak, slovenački tim je bio favorit i u duelu u Beogradu. Ali, tada ih je Partizan dobio s 86:77.

Izabrane vesti

O tome kakva utakmica čeka Partizan pričao je i trener Sašo Filipovski. Nazvao je Cedevitu ekipom koja trenutno igra najbolju košarku na Jadranu.

Cedevita Olimpija trenutno igra u odličnoj formi. U odličnoj su šuterskoj formi, dva puta su dobili Budućnost, pobedili su Burg, tako da se radi o dobro treniranoj ekipi, sa odličnom organizacijom igre, gde igrači poštuju sistem i dobro sarađuju u odbrani i napadu. Igramo protiv ekipe koja po mom mišljenju trenutno igra najbolju košarku u ligi. Mi ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe. U Ljubljani, Partizanu nikada nije bilo lako za igru. Želimo da odigramo dobru, jaku utakmicu”, rekao je Filipovski.

Ne zna se da li će igrati Rašon Tomas. Krilni centar Partizana povredio je ruku pred meč sa Lokomotivom.

Nadam se da ćemo biti zdravi jer je stanje Tomasa koji nije igrao na prošlom meču još nepoznato. Nadam se da će moći da igra. Svakako, mi ćemo dati sve od sebe i pripremiti se najbolje što možemo”, rekao je Filipovski.

Nikola Janković, centar Partizana, nosio je u karijeri dres Olimpije, tako da mu okruženje neće biti strano večeras.

Cedevita Olimpija igra veoma dobro u poslednje vreme, nalaze se u usponu forme i verujem da će učiniti sve kako bi nam vratili za poraz koji su doživeli u Beogradu. Sa druge strane, mi imamo obavezu da u svakoj utakmici budemo na svom maksimumu, da budemo borbeni i koncentrisani. Sigurno bi nam pobeda u Ljubljani puno značila, kako rezultatski tako i psihološki”.

Upravo je taj psihološki momenat jako važan za Partizan. Naravno da se crno-beli nisu predali kada je u pitanju ABA liga, ali nemaju velike šanse. Čeka ih mnogo važniji duel u sredu, protiv Lokomotive u Beogradu.

Najveća pretnja po Partizan biće Jaka Blažič koji igra u fenomenalnoj formi, Burgu je ubacio 30 poena. Pored njega, nosioci su Braun, Hopkins, Džouns i Peri.

Pred ovu utakmicu očekivanja je izneo Jurica Golemac, trener ljubljanskog tima. Uprkos lošim rezultatima Partizana, birao je samo reči hvale za crno-bele.

"Pred nama je izazovan meč sa puno fizičke igre. U odbrani ćemo morati da igramo sjajno i da pariramo u skoku. Najvažnije će biti da zaštitimo naš osnovni odbrambeni skok i naravno, da pripazimo na sve druge stvari. Partizan je sjajna ekipa sa veoma dobrim trenerom. Pred nama je definitivno težak meč, jer je ritam utakmica zaista žestok. Svi smo zdravi i svi ćemo se potruditi da zabeležimo novu pobedu “, rekao je Golemac.

Prvotimac ljubljanskog tima Luka Rupnik kaže da će odbrana biti ključna.

"Pred nama je još jedna u nizu teških utakmica, a ritam je izuzetno naporan. Nadam se da ćemo nastaviti sa nizom dobrih igara koje smo do sada prikazali. Partizan je sjajna ekipa sa vrlo dobrim pojedincima. Tačno je da Beograđani sezonu nisu započeli na najbolji način, ali su dolaskom trenera Saše Filipovskog iznova postavili sistem igre. Verujem da će se u budućnosti podići još više u svojoj igri, tako da ćemo u subotu morati da nastavimo da igramo solidno u odbrani, da pomažemo jedni drugima i kontrolišemo igru u skoku “, rekao je Rupnik.

 Sudije na ovom duelu biće Tomislav Hordov, Igor Dragojević i Miloš Koljenšić.


tagovi

Sašo FilipovskiJaka Blažič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara