Partizane, iz sve snage

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.01.20. | 08:53

Crno-beli igraju jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, od 20 časova u Pioniru gostuje Darušafaka

Nema više čekanja, Partizan igra utakmicu koja bi mogla da mu u dobroj meri odredi rasplet cele sezone u Evrokupu. Crno-beli u TOP 16 fazi dočekuju Darušafaku (20 č) i pobedom bi došli u dobru situaciju da obezbede prolazak dalje. Bilo bi dobro i da crno-beli prebace razliku kojom su izgubili u Turskoj kako bi imali bolji međusobni skor, a to im neće biti teško jer ako pobede po teoriji verovatnoće će to biti sa preko dva razlike.

Partizan je u Istanbulu osetio kako je igrati protiv snažne defanzive, osetio je kako je obično njegovim protivnicima i neće pamtiti po dobrome duel odigran na Darušafakinom terenu. Na kraju tog obračuna je Zagorac mogao da donese crno-belima pobedu, ali se to nije dogodilo.

Izabrane vesti

Nije mogao Partizan uopšte da razvije svoju igru na toj utakmici i sada će gledati da učini sve suprotno, a u prvoj deonici je šutirao 0/7 za tri poena. Sa takvom igrom neće moći do trijumfa ni u Beogradu. Šut će biti važna kategorija, odnosno način na koji će crno-beli probiti bedem Darušafake.

Upravo je šut u prvom meču izdao izabranike Andree Trinkijerija. Crno-beli su gađali 7/28 za tri poena, što je 25%. Volden je imao 0/4, Zagorac 2/5, Jaramaz 1/5, Birčević 0/3, Tomas 0/2. Pejdž je gađao 2/5 kao najbolji šuter, a najbolji procenat je imao Gordić - 2/4.

Partizan će Darušafaku dočekati u Pioniru što bi moglo dodatno da mu pomogne. Videlo se protiv Virtusa koliko Arena može da bude vetar u leđa crno-belima, ali Pionir je tu nenadmašan. Istina je da će veliki broj navijača ostati van dvorane, ali atmosfera bi trebalo da melje protivnika zajedno sa igračima Partizana.

Pun Pionir će stajati iza crno-belih, očekuje se uzavrela atmosfera…

Partizan na ovoj utakmici neće moći da računa na Redžija Redinga koji je teže povređen, a njegovo mesto bi trebalo da popuni mladi Uroš Trifunović.

Dosta će, kada je rezultat u pitanju, zavisiti od načina na koji će crno-beli braniti protivnika.

Partizan je protiv Virtusa i protiv Trenta imao pravu ideju koga treba da čuva. U prvom slučaju to je bio Teodosić, u drugom je to bio Đentile. Darušafaka je takva ekipa u kojoj nema pravih lidera pa je i odbrani teško da se usredsredi na jednog igrača. I to je u Istanbulu bio veliki problem. Još se i Demir “povampirio” i odigrao utakmicu karijere. Kao opasne udarne igle Darušafake pokazali su se još i Geri Braun, Kartal Ozmizrak i Džarod Džouns.

Partizan mora da ide na ovoj utakmici na sve ili ništa…

Govorio je o tome i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.
Ja se nadam da smo naučili lekciju, jer smo u Istanbulu imali loš dan u napadu. To nas je koštalo pobede. Ekipa se borila, ne baš pametno, ali je dala sve što je imala kod sebe tog dana. Na kraju smo uspeli loš dan da preživimo sa porazom, ali sada moramo baš da okrenemo sve za 180 stepeni. Moramo da budemo brži, pametniji, da igramo sa neviđenom energijom. Oni su igrali mnogo tvrdo, čak tvrđe i od nas, što me baš žulja. Tretiram ovo kao plej-of seriju, a između je bila samo utakmica sa Zadrom, ali jedna drugačija rotacija i promena u sedam dana mogu da budu važni. Želim da ekipa bude izuzetno tvrda, da igra sa velikom energijom, da se bacamo na svaku loptu i budemo fokusirani", rekao je Trinkijeri.

Krilni centar Stefan Birčević veruje da crno-beli neće razočarati navijače.
Utakmica koju smo pre nedelju dana odigrali protiv Darušafake je prava ilustracija toga kakav nas meč očekuje. Pred nama je duel u kom moramo da prikažemo našu najbolju igru ukoliko želimo da dođemo do našeg cilja. Neće biti nimalo lako, ali verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima“, poručio je Birčević.

Ukoliko Partizan večeras izađe trijumfalno protiv Darušafake (a uzeli smo u obzir i da će Virtus dobiti Trento), gotovo će obezbediti prolazak u narednu fazu takmičenja, pošto kombinacije kažu da bi se to desilo u 14/16 slučajeva.

Sudije na večerašnjoj utakmici biće Sefi Šemeš, Ana Panter i Reno Geler.

EVROKUP TOP 16 - 4. KOLO

Grupa E

Sreda
20.00: (1,25) Partizan (17,0) Darušafaka (4,40)
21.00: (1,17) Virtus Bolonja (20,0) Trento (5,50)

Grupa F

Utorak
Venecija - Promiteas 52:70
/Čapel 12 - Mavrokefalidis 28/

Sreda
19.15: (1,60) Oldenburg (14,5) Breša (2,55)

 

Grupa G

Sreda
18.00: (2,55) Galatasaraj (14,5) Uniks Kazanj (1,60)
19.30: (1,30) Monako (16,0) Ritas (3,90)

Grupa H

Utorak
Tofaš - Huventud 91:76
/Vilijams, Braun 20 - Dimitrijević, Arangodi 15/

Sreda
20.45: (1,45) Unikaha (15,0) River Andora (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara