Partizane, ovo je tvoja šansa

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.12.19. | 16:44

Crno-beli "neće izlaziti" iz Beograda u narednom periodu

Utakmica protiv Budućnosti u gostima je bila poslednja u nenormalno teškom rasporedu koji je Partizan imao od početka sezone. I to možemo označiti kao prvi deo sezone. Drugi deo, znatno lakši, počeo je za igrače Andree Trinkijerija sinoć, utakmicom protiv Krke. On će trajati tokom celog decembra, pa i u januaru i februaru čak, ako gledamo ABA ligu. To će biti prava šansa za crno-bele. Ne samo da nanižu dosta pobeda, već i da učine još stvari pored toga. O tome malo kasnije.

Krka je bila početak niza utakmica u kojima Partizan praktično neće izaziti iz Beograda. Sledeća je Mega u gostima (takođe u Beogradu) 6. deembra, pa onda redom domaćinstva Ciboni (15. decembra), Limožu (18. decembra), Igokei (21. decembra) i Primorskoj (29. decembra) u ovoj 2019. godini.

Izabrane vesti

U međuvremenu će imati samo gostovanje Lokomotivi u Krasnodaru (11. decembra) što nije od krucijalnog značaja jer su crno-beli već obezbedili plasman u TOP 16 fazu Evrokupa i mogu biti prvi ili drugi na kraju.

Ako ne gledamo Evrokup, gde još ne znamo kako će izgledati raspored domaćinstava (četiri utakmice u januaru, jedna u februaru, jedna u martu), ABA liga neće praviti izazov za crno-bele barem u logističkom smislu.

Partizan će imati Mornar kod kuće 4. januara nove 2020. godine, pa Cedevitu kod kuće (11. januar), pa FMP u gostima (18. januar), Zadar kod kuće (25. januar) i na kraju, 1. februara gostovanje Crvenoj zvezdi. Dakle, bez gostovanja van Beograda u ABA ligi u januaru.

Posle Zvezde Partizan će dočekati i Budućnost 8. februara, i tek onda 29. februara imati pravo “gostovanje” van svog grada Krki u Novom Mestu. U međuvremenu je planiran Kup Radivoja Koraća sredinom februara.

Kada imate ovakav raspored, ritam je potpuno drugačiji u odnosu na ono što je Partizan imao do sada. Praktično crno-beli u najvažnijem delu sezone, na samom startu, kada morate da pravite tim i igru, nije imao vremena za trening. Išao je sa putovanja na putovanje, sa aerodroma na aerodrom, a skoro da je samo svraćao u Beograd.

I pored svega toga crno-beli mogu da budu zadovoljni rezultatima, malo manje sa ABA ligom (6-3), više sa Evrokupom. U tom procesu izgubio se Artjom Parahovski i neće više igrati za crno-bele. Partizan je promašio sa prvim centrom, ali je pogodio u metu sa Vilijamom Mozlijem koji je sve to kompenzovao.

Od leta se čeka bek i konačno je dočekan u vidu Redžija Redinga koji se snalazi na pozicijama dva i tri. To je potrebno kao hleb nasušni crno-belima. Trojke ih muče, bekovi poput Voldena, Gordića, Jaramaza i Pejdža nisu konstantni u ovom aspektu i zato je važno da Reding doprinese dobrim šutem spolja.

On nije došao u najboljoj formi i zato će za njega biti važan ovaj period adaptacije i treninga kojih će sada biti sasvim dovoljno. Biće dovoljno vremena i da se ekipa navikne na novo lice u timu, ali i da Uprava uspe da dovede novog centra koji bi konačno kompletirao tim. Nije jednostavno kada dođe novi igrač u ekipu, potpuno se menja hemija i za to je potrebno vreme. Crno-beli će ga konačno imati.

Trening je u košarci često potcenjen, ali upravo tada ekipa može da se “sastavi”, napravi hemiju i da postane pravi tim. Zato naredna dva meseca Partizanu dolaze kao naručeni. Još se čeka centar i Trinkijeri može da sastavlja svoj pazl za ovu sezonu.

Polako se ulazi i u period gde počinje borba za titulu, u februaru je Kup na redu gde Partizan brani trofej, a u naredna dva meseca bi očekivanim pobedama na svom parketu mogao da sebi dodatno obezbedi mesto koje vodi u plej-of ABA lige (iako još ne znamo šta ona, zapravo, nosi). Takođe, januar i februar su rezervisani za bitke u Evrokupu i borbu za plasman u TOP 8 što je cilj crno-belih.

Dakle, mnogo toga je na talonu, a Partizan sve to mora da dočeka spreman i “naštelovan”. Za to će služiti naredna dva meseca. Partizan ima veliku šansu da se uigra, da odmori, da pobeđuje “lakše” utakmice i dočeka najvažnije bitke na svojih 100%.

Početak je bio jako nezgodan, ali sada sva ta silna gostovanja dolaze na naplatu. Partizan to je bi trebalo da prokocka.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara