Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizanov ispit ozbiljnosti

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.10.20. | 08:34

Cedevita poput lakmus papira za Parni valjak (19 časova)

Partizan traži povratak na put pobeda, pa trijumf protiv Cedevita Olimpije skoro da potpada pod imperativ. Zmajevi igraju solidno na startu sezone uprkos svim nedaćama. Ali, Parni valjak je konačno povezao dva trijumfa, dobio je FMP i Bahčešehir, pa bi eventualna pobeda nad timom iz Ljubljane predstavljala uspešno položen ispit ozbiljnosti. Dala bi malo lufta crno-belima da treniraju i rade na mirniji način.

Crno-beli su, pomalo nesrećno, poraženi od Budućnosti, ali ako žele da se pozicioniraju u vrh tabele ABA lige jako im je važno da dobiju Cedevitu i tako da potvrde da se nalaze u usponu forme. Partizan je dobio četiri od poslednjih pet mečeva protiv Cedevite, a sećamo se svi susreta koji je presudio Ognjen Jaramaz trojkom u poslednjoj sekundi. On neće igrati na ovoj utakmici, kao ni Vil Mozli koji je takođe povređen.

Izabrane vesti

Njihov izostanak je realan hendikep, nedostajeće Partizanu na ovom meču, posebno Jaramaz koji se profilisao kao jedan od najboljih igrača tima, ali pokazali su crno-beli u Istanbulu da mogu da igraju i dobiju i bez pomenute dvojice.

"Igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku, verovatno u mnogo boljoj situaciji nego mi. Kada imate dva igrača iz prve petorke van ekipe, jednog najboljeg napadača i jednog najboljeg defanzivca, jasno je u kakvom stanju dočekujemo taj derbi protiv ekipe koja je u ovom trenutku kvalitetnija od nas. Imaju veći fond igrača i jednostavno su u boljoj su formi, ali to ne znači ništa. Imam momke koji su već pokazali karakter i koji će ga pokazati. Stojim iza njih, verujem u njih i mislim da Partizan u kakvom god sastavu da igra, ima velike ambicije. A to je da ide na pobedu", poručio je Vlado Šćepanović.

Videli smo Kodi Milera Mekintajera kao pravog vođu, kao i Erika Miku kako diže nivo samopouzdanja i nivo igara. Posebno bi Mika na ovom duelu mogao da dođe do izražaja jer je Cedevita ovog leta imala veliki peh sa Mangokom Matijangom (polomio nogu), pa tim iz Slovenije i nije baš najjači u igri ispod koša.

Videćemo i kakvu će partiju pružiti Kodi Miler Mekintajer u igri protiv ekipe za koju je nastupao prošle sezone, što znači da protivnik zna njegove vrline i mane.

Cedevita svakako ne spada u red nekih neverovatno jakih timova, videlo se da sastav Jurice Golemca ima problema u organizaciji napada, a posebno je to bilo evidentno na gostovanju Trentu u Evrokupu gde je Cedevita dala za ceo meč samo 51 poen! Tu se videlo koliko se Zmajčeki muče protiv snažnijih odbrana, a upavo je to aspekat igre u kom Partizan može da napreduje u nastavku sezone.

Cedevita je utisak popravila na gostovanju Primorskoj, kada je dala preko 100 poena, ali Koper nije pravi reper jer ove sezone nema neki reprezentativan tim.

Partizan bi trebalo najviše da obrati pažnju na Kendrika Perija i Riona Brauna, dok su naravno Edo Murić i - posebno Jaka Blažič - poznati štihovi Zmajčeka, te od njih svakako Parni valjak zna šta može da očekuje. Zanimljiv je i Džouns koji je stigao posle povrede Matijanga, na visokim pozicijama će biti i iskusni Ivan Marinković, dok je Roko Leni Ukić ime koje ne treba posebno predstavljati.

Cedevita je u dosadašnjem delu sezone imala maksimalan učinak, ima ozbiljnog trenera u liku Jurice Golemca, pa će Partizan u datim okolnostima i sa ne baš najboljom igrom od starta sezone morati da se pokaže od čega je satkan. Eventualni neuspeh na ovom meču bi dobro unazadio situaciju Parnog valjka.

Moraće Šćepanovićev tim da pokaže koliko je ozbiljan u namerama da napadne vrh ABA lige, što je svakako cilj Parnog valjka. Cedevita će biti poput lakmus papira koji će nam pokazati u kakvom se crno-beli trenutno stanju nalaze.

"Partizan je tim koji je tako napravljen da ima veću vrednost u odnosu na prošlu sezonu. Neki igrači su novi. Prošle sezone su bili najbolji u ABA ligi i Evrokupu, osvojili su Kup. Taj tim je sjajan! Počeli su sezonu loše, ali su podigli formu. Ne idemo na put sa belom zastavom. Imamo svoje kvalitete. Ako budemo igrali kako znamo, možemo da pobedimo", rekao je Golemac.

To što su Jaramaz i Mozli povređeni dovodi do toga da će Brajan Angola i Stefan Janković biti u sastavu, ali je u prethodnim mečevima Vlado Šćepanović pokazao da im ne veruje previše, pa je moguće da će tako biti i ovoga puta što rotaciju Partizana dovodi na 10 igrača.

Videćemo hoće li to ovoga puta biti dovoljno za Cedevitu kojoj takođe ne cvetaju ruže.

ABA LIGA – 4. kolo

Subota:

Split - Igokea 78:79

/Marčinković 17 - Jovanović 14/

Nedelja:

12.00: (13,0) Mega (30,0) Crvena zvezda (1,02)

17.00: (1,20) Budućnost (19,0) FMP (5,00)

18.45: (1,45) Partizan (15,0) Cedevita Olimpija (3,05)

Ponedeljak:

18.00: (3,50) Primorska (16,0) Zadar (1,35)

21.00: (1,70) Krka (14,5) Cibona (2,30)

*** Kvote su podložne promenama

Odloženo:

Borac - Mornar



tagovi

Vlado ŠćepanovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara