Foto KK Partizan / Dragana Stjepanović
Foto KK Partizan / Dragana Stjepanović

Partizanov revanš starom znancu, ali bez kamate

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 21:24

Crno-beli pobedili 78:75

Partizan nastavlja da se rezultatski uzdiže. Ovonedeljni evropski program završio je prefektno. Dva meča - dve pobede. Druga protiv Huventuda kojom je značajno uvećao šanse da se naće u Top 16 fazi Evrokupa, ali i da i pored kockanja u završnici nazida samopouzdanje pred večiti derbi koji ih očekuje u ponedeljak, takođe u Hali sportova Ranko Žeravica - 78:75. Ostaje mali žal što crno-beli nisu slavili ubedljivije kako bi nadoknadili minus iz prvog međusobnog duela što kasnije može biti bitna stavka.

Svesni da je teško ponovljivo i to samo posle dva dana, da imaju nestvaran procenat šuta za tri poena kao u duelu sa Uniksom (29-16, 55 odsto), crno-beli su se bazirali na probijanje prve linije odbrane gostiju, u čemu su u prvih 20 minuta prednjačili Miler-Mekintajer i Dangubić

Izabrane vesti

Kada nije išlo u šutu, tu je bila kvalitetna timska odbrana, ali i ofanzivni skok (čak devet uhvaćenih lopti u reketu Huventuda tokom prvog poluvremena) koji su čuvali smirenost izabranika Saše Filipovskog, dozvoljavajući im da na 15-minutnu pauzu odu sa "komotnih" 41:33.

Pokušao je Huventud posle velikog odmora da uhvati priključak, ali su su Zagorac sa sirenom za kraj napada, nedugu potom Mekintajer (49:36) i Dangubić trojkama čuvali Partizan na bezbednom rastojanju (51:41).

Nisu se predavali gosti. Ponovo su krenuli u nalet. Iskoristiili su nekoliko grešaka domaćina u odbrani. Ali, sada su ih, kako drugačije nego trojkama odbili Pejdž i Gordić (57:45), da bi plejmejker crno-belih u poslednjem sekundu treće deonice digao dva čuvara u vazduh, ali i rezultat na maksimalnih 63:49.

Teško da se bilo kome u dvorani, ali i uz TV ekrane tada vrtela slika iz Badalone kada je Partizan "prosuo" 15 poena prednosti. Međutim, Doson je sa deset poena od čega dve trojke opomenuo crno-bele da bi mogli opet da se okliznu. A kada je Morgan 79 sekundi pre kraja pogodio "iz džepa" terena trojku, pa Mekintajer izgubio loptu, drama je ušetala u Halu sportova. Ali, Amerikanac je brzo, posle promašaja Basasa, stigao da se iskupi i iz kontapada 28 sekundi pre kraja donese 76:72 domaćinu.

Da je Mekintajer bio smireniji, posle još jednog promašaja Basasa za tri poena, te uhvaćene lopte pod košem, mogao je daleko pametnije Partizan da istroši poslednjih 13 sekundi.

Međutim, preko celog terena je bacio loptu u aut, Brozijanski poentirao pod košem, pa je Pejdž sa linije penala morao da unese mirnoću sa penala i otvori vrata pobede.

PARTIZAN – HUVENTUD 78:75

/18:19, 23:14, 22:16, 15:26/

Hala sportova "Ranko Žeravica".

Sudije: Joanis Fufis, Jurgis Lauranavičus, Stalislav Valjejev.

PARTIZAN: Miler Mekintajer 13 (4sk, 3as), Zagorac 7, Pejdž 8, Dangubić 10 (4sk), Gordić 16 (4as), S. Janković, Veličković, N. Janković 6 (4sk), Tomas 11 (5sk), Trifunović 1 (5sk), Mozli 6.

HUVENTUD: Doson 19, Lopez-Arostegi 16, Morgan 8, Brodzijanski 16, Krag, Parado 2, Ventura 3, Basas 7 (11as, 6iz), Birgdander 4 (5sk), Para, Maronka.

EVROKUP

GRUPA A

Odložena utakmica četvrtog kola

Burg – UNIIKS 74:86

Odložena utakmica šestog kola

Partizan – Huventud 78:75

Grupa C, sedmo kolo

Andora – Antverpen 82:69



tagovi

KK PartizanEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara