Đorđije Jovanović (©Starsport)
Đorđije Jovanović (©Starsport)

Partizanov tinejdžer u razvojnoj NBA ligi: Đorđije Jovanović 19 poena, bez promašaja za dva

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.02.23. | 15:28

Krenulo ga je…

Ohrabrujuće vesti za stručni štab Partizan Mozzart Beta stižu iz Sjedinjenih Američkih Država. Đorđije Jovanović zbog žestoke konkurencije ove sezone verovatno ne bi imao pravu priliku da se pokaže, ali prve partije iz razvojne “Dži” lige NBA mogu da posluže kao dobra odskočna daska za budućnost.

Mladi bek je, podsetimo, iz Beograda otišao na pozajmicu do kraja sezone. Prvo ga je izabrao Viskonsin Herd, a zatim je trejdovan u Ontario Klipers, filijalu istoimenog tima iz Los Anđelesa.

Izabrane vesti

U prvom meču se nije proslavio i Stokton Kingsima je ubacio dva poena za šest minuta na parketu, ali čim je dobio veću minutažu nagovestio je kakav potencijal ima.

U sudaru sa Meksiko Siti Kapitanesima, 19-godišnji Jovanović je proveo 28 minuta na parketu i za to vreme ubacio 19 poena, bez promašaja za dva poena. Za tri nije bio toliko siguran (3/9), ali sve skupa vrlo dobrih 8/14 na šutu iz igre.

Ove sezone u ABA ligi Jovanović je za Partizan odigrao sve skupa 22 minuta na četiri utakmice, Ciboni je ubacio sedam poena, na ostalima nije bio toliko zapažen. Inače je bio jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije Crne Gore koja je prošlog leta osvojila brozanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Možda je još mlad za Partizan Mozzart Bet, ali nastavi li ovako na leto se tek govoriti o njegovom statusu u srpskom klubu.



tagovi

Đorđije JovanovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara