Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizanova filijala u ABA 2 ligi, nema više Primorske

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 11:02

MZT u eliti umesto slovenačkog kluba

Javnost je najviše bila okupirana raspletom u Jadranskoj ligi, odnosno kasnijom odlukom glavešina regionalnog takmičenja da ponište ovosezonske rezultate. Ipak, vrlo zanimljiva vrteška desila se u ABA 2 ligi.

Aposlutni gubitnik je ekipa Primorske. Klub osnovan 2016. godine bio je veliki hit ovogodišnjeg takmičenja. Posebno, na početku sezone kada su predvođeni Kuridžom i Šiškom, Slovenci znali da savladaju mnogo bolje od sebe. Finansijski problemi su brzo počeli, Primorska je izgubila brojne nosioce igre.

Izabrane vesti

Na kraju Primnorske nije dobila licencu matičnog Saveza, pa će od naredne sezone igrati u slabijem rangu. Mesto Primorske u ABA ligi popuniće MZT, a ta „gimnastika“ donela je određeni benefit i srpskoj košarci.

ABA 2 je morala da uruči četiri specijalne pozivnice. Iskoristili su ih Mladost iz Zemuna i Novi Pazar.

Mladost je nekoliko godina unazad filijala Partizana, poligon za mlade i talentovane igrače koji će sada imati priliku da se okušaju u kvalitetnijem rangu u odnosu na srpsku ligu.

Srbija će imati četiri predstavnika u ABA 2 ligi, koliko i Crna Gora. Na terenu su plasman izborili Sloboda iz Užica i Zlatibor iz Čajetine.

Specijalne pozivnice od crnogorskih predstavnika dobili su Podgorica i Studenski Centar, tu će još biti Sutjeska i Lovćen.

Pored četiri srpska i crnogorska preddstavnika u ABA 2 ligi će naredne sezone igrati slovanački Helios, hrvatska Gorica, te Šiorki Brijeg i Spars iz B osne.

Ponude su dostavljene na odresu Osijeka, Rabotničkog i Rogoške. Nisu pokazali interesovanje za učešće. 


tagovi

ABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara