Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Partizanova meč lopta za plasman u polufinale

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.05.21. | 09:53

Crno-beli ponovo se sastaju sa ekipom Mladosti (18h)

Samo što je počelo takmičenje u Superligi Srbije, a već Partizan može u polufinale. Naime, ove sezone se odmah uskočilo u plej-of, skraćen je sistem takmičenja, pa bi crno-beli eventualnim trijumfom protiv Mladosti iz Zemuna stigli do druge recke i plasmana u polufinale. Meč je na programu od 18 časova u Hali sportova Ranko Žeravica.

Videlo se u prvoj utakmici da su crno-beli ušli u takmičenje posle pauze, suštinski su imali pripreme pred utakmice sa zemunskim timom, zato su i krenuli sporo, ali su kasnije proradili i poveli sa 1:0 u seriji.

Izabrane vesti

Važnu ulogu u prvom obračunu ovih timova imao je Novica Veličković koji je kapitenski povukao svoje drugove unapred, dao im je samopouzdanje, pa im je posle toga bilo lakše da igraju.

Crno-beli muče muku sa povredama, nisu igrali Rašon Tomas i Markus Pejdž, a Vil Mozli je otputovao u SAD, dok je Đorđije Jovanović povredio šaku.

Dobra stvar po Partizan je što se Ognjen Jaramaz oporavio, kao i da su mladi košarkaši koji su tek stigli u tim dobili šansu. To se odnosi na Treja Dreksela, Aleksu Stepanovića i Dušana Miletića. Videlo se da im je potrebno malo vremena da uđu u pravi ritam i naviknu se na novi tim, ali je svako od njih pružio neke pozitivne stvari.

Miletić je uhvatio čak 12 skokova, Stepanović sa rampom obeležio prvi susret, a Dreksel poenima u završnici pokazao da polako počinje da se opušta i navikava na novi dres. I nije mu jednostavno da igra protiv kluba koji mu je toliko značio u karijeri.

18.00: (10,0) Mladost Zemun (27,0) Partizan (1,05)

Naravno, najveće aplauze za prvi meč zaslužuje Uroš Trifunović.

U prvom meču protiv Mladosti Trifunović je ubacio 16 poena za 24 minuta. Šutirao je 4/6 za dva i 2/4 za tri poena. Jako zrela partija, meč koji obećava, pa se sada od mladog krilnog košarkaša očekuje da ponovi takve partije i ubuduće. Prostora će biti više nego u dosadašnjem delu sezone.

"Mladost igra jako specifičnu košarku, drugačiju od svih ekipa protiv kojih smo igrali. U prvom poluvremenu smo imali neke probleme na njihov presing, udvajanja. Nakon toga smo u svlačionici napravili dogovor i priveli utakmicu kraju u našu korist. Nismo igrali mesec dana, tako da se videlo u prvom poluvremenu da nismo u punoj formi, ali mislim da smo na dobrom putu", rekao je Trifunović.

Šta očekuje u sledećem meču?

"Biće sigurno sličnog intenziteta. Mi smo videli koje greške pravimo, imali smo jedan dan da ih ispravimo, kao i oni. Očekujem sličnu utakmicu", izjavio je Uroš Trifunović.

Podsećanja radi, bolji iz ove serije ići će na boljeg iz duela Mege i Vojvodine u kojoj je Mega dobila prvi meč sa 77:66.

Sudije na ovoj utakmici biće Uroš Obrknežević, Vladimir Vesković i Marko Strika.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE SRBIJE - PRVE UTAKMICE

27. maj

Mega - Vojvodina 77:66 /1:0 u seriji/

/Petrušev 20 - Gaćeša 18/

FMP - Borac 67:77 /0:1 u seriji/

/Čović 12 - Lopez 16/

Partizan - Mladost Zemun 70:50 /1:0 u seriji/

/Trifunović 16 - Gombo 14/

30. maj

Crvena zvezda - Zlatibor 17.00

DRUGE UTAKMICE

29. maj

Vojvodina - Mega 12.00

Borac - FMP 16.00

Mladost - Partizan 18.00

31. maj

Zlatibor - Crvena zvezda 18.00

TREĆE UTAKMICE*

30. maj

Mega - Vojvodina 12.00

Partizan - Mladost 14.00

31. maj

FMP - Borac 16.00

Crvena zvezda - Zlatibor

NAPOMENA: * - ukoliko bude neophodno. Termin evenetualnog trećem meča između Crvene zvezde i Zlatibora biće naknadno određen.


tagovi

Uroš TrifunovićJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara