Mega – Partizan (©Starsport)
Mega – Partizan (©Starsport)

Partizanovo crnilo bez mrve belog, Mega će se boriti za srpsku titulu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.06.21. | 21:49

Tim Vlada Jovanovića dobio majstoricu – 82:68

Očaj na kraju očajne sezone. Jednu od najlošijih godina u skorijoj istoriji kluba Partizan je završio krahom u polufinalu Superlige. Mega je upisala veliku pobedu u majstorici i igraće prvi put otkako postoji za titulu prvaka Srbije.

Kada se sve sabere, ne gledajući samo poslednji meč, Mega je zasluženo u finalu sa dve glatke pobede, dok je drugu utakmicu Partizan čudesno izvukao na krilima navijača. Ali, umorni manjom kvaliteta i lošom igrom, ispovređivani, izgubivši i Erika Miku na pola utakmice, crno-beli u majstorici nisu mogli razigranom „vrtiću“ Vlada Jovanovića baš ništa – 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15).

Izabrane vesti

Mega ima u vitrinama jedan trofej Kupa Srbije, jednom je igrala finale ABA lige i izgubila od Zvezde, a sada se izborila za priliku da igra za domaću krunu. Sjajno je predvodio večeras do trijumfa Filip Petrušev, koji je imao „stidljivo“ prvo poluvreme, ali kada je u drugom Partizan zapretio prilaskom na koš zaostatka (46:44), preuzeo je sve u svoje ruke i dirigovao igrom svog tima do kraja.

Crno-beli su bili nervozni, u stalnom zaostatku, gubili su živce, a rezultatski iako im minus nije bio preveliki tokom meča, utisak je bio da ga ne bi dostigli da se igralo do sutra. Nisu bili ni blizu čak ni da zaprete, a kamoli da preokrenu. Osim Jaramaza i u prvom poluvremenu Mike, dok se nije povredio, ostali su bili u potpunom kontra ritmu.

Prvi put u polufinalnoj seriji nije bilo Meginog bekstva na početku utakmice. Bila je rezultatska klackalica, u kojoj je Kazalon vukao na jednoj, a Mika na drugoj strani. Partizanova maksimalna prednost je bila tri poena na 17:14, ali od tog momenta ga je pogodio tornado zvani Luka Cerovina.

Mega je napravila seriju 10:0, u kojoj je devet poena, tri uzastopne trojke, jednu na kraju prve i dve na startu druge četvrtine, ubacio Cerovina. Pobegao je domaći tim na 24:17 i vođstvo nije ispuštao iz ruku do kraja poluvremena.

Tamo gde je stao Cerovina nastavio je ponovo Kazalon, koji je u finišu drugog kvartala pogađao koš Partizana, koji se mučio da bilo šta odbrani, a još više da nešto i pogodi. Mega je imala 40:30 kao maksimalnu prednost, a dodatni problem za crno-bele je ispala povreda Mike pred sam kraj četvrtine.

Posle 20 minuta igre bilo je 43:35 za tim Vlada Jovanovića sa Kazalonom kao najefikasnijim igračem sa 13 poena, isto koliko je imao i Jaramaz na drugoj strani.

Partizan je krenuo na sve ili ništa na startu nastavka, poenima Pejdža je prišao na 46:44 i – to je bilo sve. Mega je napravila seriju 8:0, od čega je šest poena ubacio Petrušev i meč je, ispostavilo se, tim nizom bio rešen. Crno-beli nisu imali snage za novi juriš, tako da je razlika uglavnom bila oko deset poena do kraja i trijumfa Mege, jednog od najvećih u istoriji kluba.

A, Partizan? Tačka na sezonu velikog mučenja. Restart i generalno spremanje u Humskoj moralo bi da krene koliko sutra.

MEGA – PARTIZAN 82:68

/18:17, 25:18, 19:18, 20:15/

Dvorana: Mega Faktori

Sudije: Belošević, Jovčić, Nikolić.

MEGA: Petrušev 14 (9sk), Novak 3, Simonović 17 (9sk), Kazalon 18, Milosavljević 3, Tepić 3, Kljajević, Momirov 2, Cerovina 14, Matković 2, Simanić 6, Langović.

PARTIZAN: Mika 12, Dangubić 4, Jaramaz 19, Veličković 9, Trifunović 3, Zagorac 3, Petrović, Pejdž 6, Stepanović 8, Miletić 4, Perkins, Janković.


tagovi

KK PartizanMega BemaksKošarkaška Superliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara