Partizanu drugo mesto u grupi, Lokomotiva se revanširala za poraz u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 19:46

Crno-beli izgubili u Krasnodaru i tako izgubili šanse da budu prvi u grupi B

Partizan je u Krasnodar otišao da pobedi i sačuva kakvu-takvu nadu da može do prvog mesta u grupi B, ali to se nije dogodilo. U tvrdoj i tesnoj utakmici Lokomotiva se bolje snašla, crno-beli su stali u poslednjoj deonici napadački i tako je Partizan i definitivno zauzeo drugu poziciju u grupi posle poraza od 83:76.

Kuzminskas je dao bitnu trojku za domaćina, ali je Gordić vratio uz faul na oko tri minuta pre kraja. Lokomotiva je imala rezultatsku prednost od tri poena na ulasku u poslednjih minut i po, a onda je Vilijams pogodio uz faul Mozlija i tu je već mogao da se nasluti poraz crno-belih. To je bilo i definitivno posle izgubljene lopte Gordića u narednom napadu. Kamings je promašio, Kuzminskas skočio u napadu i tdomaći su izašli kao pobednici.

Izabrane vesti

Lokomotiva je ostala u trci za TOP 16, a Partizan je sada i definitivno drugi. U oči upada da je Redži Reding šutirao za tri poena 0/5. Sa druge strane Birčević je šutirao za tri poena 5/7 i bio je najefikasniji sa 17 poena. Gordić je dodao 12, Janković 10. Domaćina je predvodio Kuzminskas sa 17 poena, Kamings je dodao 16.

Od samog starta je delovalo da je Lokomotiva krenula bolje, imali su domaći igrači više raspoloženih igrača, malo i više energije i lako su stekli malo veću prednost. Partizan je uzvratio dobrim šutem za tri poena preko Birčevića dva puta i preko Voldena i ušli smo u egal.

Posle toga je krenuo drugi ciklus istog razvoja situacije. Lokomotiva je stigla na 10 razlike, mada je Partizan ovoga puta preko dobrih kontranapada uspevao da se održi na pristojnoj razlici.

Očekivano je Sem Deker uz Obrajanta uspevao da drži Lokomotivu u ritmu, dok je Partizan pre svega pokušavao da kroz igru u odbrani održi korak do poluvremena, mada mu to nije baš pošlo za rukom jer je primio 45 poena za 20 minuta.

Gordić je davao takt igri crno-belih u nekoliko navrata, kao kada je tokom jedne kontre proigrao Birčevića, ali je Kulagin brzo to vratio trojkom na drugoj strani. Važna je bila trojka Gordića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.

Lokomotiva je vodila sa pet poena prednosti na odmoru najviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena i solidnom skoku, mada je to bio svakako rezultat koji je Partizan svakako mogao da stigne.

Srpski tim kao da je predosetio da je ta razlika bila sasvim dostižna, pa je počeo bolje drugo poluvreme. Tomas je trojkom odveo crno-bele u prednost pa smo gledali koš za koš, rezultatsku klackalicu u kojoj se istakao Birčević šutem za tri poena.

Sve je to donelo Lokomotivi prednost od samo jednog poena na ulasku u poslednju četvrtinu. A tamo se ruski tim bolje snašao.

EVROKUP: Lokomotiva - Partizan 83:76

Dvorana u Krasnodaru
Sudije: Sefi Šemeš i Robert Viklicki

LOKOMOTIVA: Deker 9, Kamings 16, Motovilov, Apić 3, Kalnietis 5, Ivlev, Ilnitskij, Vilijams, Kuzminskas 17, Kulagin 15, Dolinin, Obrajant 10

PARTIZAN: Volden 12, Zagorac 4, Pejdž 6, Gordić 12, Miletić, Birčević 17, Reding 4, Janković, Tomas 7, Pejners, Trifunović, Mozli 4


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara