"Sve bolji, kako vreme prolazi - Ivan Paunić"
"Sve bolji, kako vreme prolazi - Ivan Paunić"

Paunićev rekord sezone za skalp Andore! Tenerife „iz odbojke“ do brejka u Vitoriji, Ljulj se igrao sa Manresom!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.16. | 14:37

Nikola Radičević solidan u Betisovom porazu od Valensije - 11 poena, četiri skoka, četiri asistencije... Luka Bogdanović ubacio 11 poena za Huventud, u neuspehu protiv Bilbaoa

Sve bolji, kako vreme prolazi - Ivan Paunić

Fuenlabrada se uzdiže iz pepela, a na putu uspona vodi je - Ivan Paunić!

Izabrane vesti

Nekada standardni član reprezentacije Srbije odigrao je najbolju partiju ove sezone i doneo malom klubu iz madridskog okruga treću pobedu. A pred Fuenlabradom pala je Andora i to rezultatom 85:73! 

Iskusni bek je meč završio sa 22 poena (6/13 iz igre), ali i četiri skoka i indeks - 23. Dosadašnji rekord u ACB ubeležio je prošle sezone na gostovanju Obraodiru, kada je postigao 27 koševa. Iza Paunića bio je Dejvid Ver sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je kod gostiju Beka Burjanadze skupio 13 koševa i sedam skokova.

Osim u kratkim vremenskim intervalima na početku prve i na kraju druge deonice, Fuenlabrada je držala vođstvo na svojoj vodenici. A kada je početkom trećeg kvartala prelomila otpor Andore i to baš preko Paunića, skoro sve vreme čuvala je razliku na dvocifrenim brojkama. 

Fuenlabrada se tako pomerila sa „mrtve tačke“ i krenula ka begu sa dna tabele i selidbi u mirnije predele.

Odličan, kao i uvek - Serhio Ljulj

Realova serija pobeda stigla je do „kote 6“, pošto je u Barklajkard centru u Madridu pregažena Manresa sa 96:70.

Teški dani slede najlošijem timu ACB lige, koji je već nanizao sedam poraza u šampionatu i zakucan je za dno tabele. Otkako je klub letos napustio Dejan Musli mali klub iz Katalonije je u ozbiljnom haosu, a zasad deluje da izlaza iz krize nema.

Kraljevski klub je pobedu upisao krajnje rutinski. Od prvog do poslednjeg minuta imao je vođstvo u svojim rukama, a rastojanje je u nekoliko navrata bilo jako blizu broju 30.

Komandant Realove pobede bio je Serhio Ljulj sa 24 poena (4/5 za tri), šest asistencija i tri skoka, za ukupni indeks - 37! Što je učinak koji je ubeležio za 16 minuta na parketu i time je istakao jasnu kandidaturu za najkorisnijeg igrača desete runde.

Jeste veći deo utakmice presedeo na klupi,  ali to je ostavilo prostor da za njim zablista i golobradi Luka Dončić. Momak o kome bruji cela Evropa odigrao je 29 minuta i prikupio 12 poena, sedam završnih dodavanja i četiri skoka, a isti broj koševa ubacili su i Džejsi Kerol i Džef Tejlor.

Kod gostiju jedino su Džo Trapani i Marjan Čakarun bili na nivou i imali su po 13 koševa. Petar Aranitović se nije proslavio protiv španskog prvaka pošto je za 16 minuta upisao jedan koš, sa linije slobodnih bacanja, uz čak osam promašaja iz igre! Aleksandar Cvetković nije ulazio na parket. 

Nije imao svoj dan

Još jedno iznenađenje, ali u Baskiji! Priredili su ga košarkaši Tenerifa, pošto su nakon prave drame savladali Baskoniju u Vitoriji sa tesnih 73:72. Ekipa sa Ostrva tako je nastavila da "jaše" na talasu fantastičnih rezultata ove sezone i stigli do osme pobede. 

A delovalo je kao da je ključni pogodak na meču ubacio Zvezdin dželat Rodrig Bobua na samo sedam sekundi pre kraja utakmice, kada je preko dvojice protivničkih igrača uspeo da pošalje loptu na pravo mesto. Ali, ubrzo je usledio hladan tuš. 

Gosti su izveli bočni aut i lopta je stigla do najboljeg strelca Devina Vajta, koji je meč završio sa 17 poena. Držao je američki bek loptu čvrsto do poslednjih trenutaka, a onda krenuo u prodor pored Šejna Larkina. Izvukao je težak šut, ali nije uspeo da pogodi. No, na pravom mestu našao se Havijer Beran koji je „iz odbojke“ vratio loptu u koš i lansirao veliku pobedu Tenerifa! Drugu uzastopnu u zvaničnim okršajima dva tima u Vitoriji.

U domaćim redovima Larkin je imao 23, a Andrea Barnjani 13 poena. Jaka Blažič imao je meč za zaborav, pošto je za 13 minuta na terenu ubacio tek dva poena (1/5 iz igre) i uhvatio jednu loptu.

ACB LIGA - 10. KOLO

Subota:

Estudijantes - Gran Kanarija 78:86
/Džekson 27 - Mekejleb 19/

Nedelja:

Baskonija - Tenerife 72:73
/Larkin 23 - Vajt 17/

Bilbao - Huventud 83:70
/Bamfort 18 - Vidal 11, Bogdanović 11/

Fuenlabrada - Andora 85:73
/Paunić 22 - Burjandze 13/

Mursija - Obradoiro 74:76
/Benite 25 - Bendzijus 18/

Real Madrid - Manresa 96:70
/Ljulj 24 - Trapani, Čakarun 13/

Valensija - Betis 66:56
/Martinez 23 - Stojanovski 14/

18.30 Unikaha - Barselona

(FOTO: MN press)


tagovi

ACB ligaAleksandar CvetkovićBaskonijaBetisENDESA ligaFuenlabradaLuka BogdanovićLuka DončićNikola RadičevićPetar AranitovićSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara