Pejdžov pogled: Na momente zaista delujemo kao ekipa koja može da bude vrhunska, ali to traje po jednu četvrtinu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 10:05

“Jednostavno, nismo ovde zbog moralnih pobeda, već da zaista beležimo trijumfe bez obzira da li su neki rivali jači od nas”, kaže Partizanov plejmejker

Čini se da je Partizan u večitom derbiju propustio šansu u prvom poluvremenu. Crno-bele je odlično služio šut, a kad tada nisu napravili veću prednost, te su otišli na odmor sa samo tri poena prednosti, mogao se naslutiti ishod i pobeda Zvede.

Markus Pejdž je imao priliku da debituje na derbiju, a treću deonicu ističe kao ključnu.
Hteli smo pobedu, ali loša treća četvrtina je uzrok poraza. Tada smo delovali uspavano, a oni su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. Teško nam je, jer smo uradili toliko dobrih stvari u ranoj fazi, ali nismo uspeli da izdržimo. Previše grešaka smo napravili”, rekao je plej crno-belih.

U dosadašnjem toku sezone to se stalno ponavlja?
Imamo probleme. Igramo dobro 20 ili 25 minuta, ali onda sledi pad. Imamo mnogo tih uspona i padova tokom jedne utakmice. Nedostaje nam stabilnost, sada imamo dve nedelje da se naviknemo na novog trenera i sistem, da napredujemo. Na momente zaista delujemo kao ekipa koja može da bude vrhunska, ali to traje po jednu četvrtinu. Ali, onda pravimo greške bez razloga, loše rotiramo u odbrani, padne koncentracija u napadu i promašujemo otvorene šuteve”, analizira Pejdž.

Izabrane vesti

Šta vam je rekao trener posle utakmice?
Imao je mnogo toga da kaže, nije bio srećan. Jednostavno, nismo ovde zbog moralnih pobeda, već da zaista beležimo trijumfe bez obzira da li su neki rivali jači od nas. Svi smo razočarani zbog rezultata, ali shvatamo da je pred nama pauza koju moramo da iskoristimo na najbolji način”.

Sličnog razmišljanja bio je i Džok Lendejl koji je ubacio 18 poena. Pamtiće se one tri njegove vezane trojke.
Mogli smo ovo da dobijemo. Sve smo pogađali u prvom poluvremenu, igrali odbranu i kontrolisali skok. U trećoj četvrtini kao da smo sklonili nogu sa papučice za gas, pa se Zvezde vratila na velika vrata. Kada je Bandža pogodio trojku na početku treće četvrtine, mislio sam da smo na dobrom putu. A onda smo u naredna tri minuta potpuno pali, pogubili nekoliko lopti”.

Lendejl ističe da je Zvezda igrala snažnije.
Zvezda je znala da iskoristi našu lošu rotaciju u odbrani. I sam sam u tom segmentu napravio neke greške, protivnik je krenuo da skače u napadu. Igrali su snažnije nego mi. I dalje nam fali kontinuitet, moramo da držimo tu energiju i borbenost tokom celog meča, a ne samo jedno poluvreme”.

Visoki Australijanac je zadovoljan atmosferom. I on je debitovao u večitom derbiju.
Atmosfera je bila luda, navijači su zaista jedna od najboljih stvari kada igraš u Partizanu. Ludnica potpuna. Hranimo se tom energijom. Ja sam igrao na koledžu gde nas je gledalo po 1.000 ljudi. Mnogo je lakše kad imaš snažnu podršku sa tribina iz večeri u veče”, zaključio je Lendejl.

Posle ove utakmice Partizan ima skor 4-5.

Foto: Star Sport


tagovi

Markus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara