Aleksa Radanov (©Star Sport)
Aleksa Radanov (©Star Sport)

Peristeri baš tvrd orah za Panatinaikos, Radanov najbolji kad je najpotrebnije

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 22:45

Igraće se majstorica

Ne predaje se Peristeri tako lako, san o finalu bez jednog od dva grčka velikana i dalje živi.

Dok je Olimpijakos siguran u seriji sa Paokom i vodi sa 2-0, Panatinaikos se ozbiljno muči da slomi otpor Peristerija koji je još jednom slavio na svom parketu posle tesne završnice sa 76:71 (21:15, 20:13, 18:27, 17:16) i zakazao majstoricu za utorak u Oaki.

Izabrane vesti

Ima očigledno Vasilis Spanulis poseban pik na svoj nekadašnji klub – mada je ipak živa legenda Olimpijakosa – pošto mu ne da mira u napetoj polufinalnoj seriji. Ekipa nekada vrsnog košarkaša imala je prednost i od 16 poena i bila nadomak ubedljivog trijumfa, ali su atinski Zeleni ipak pokazali da nisu za šalu bez obzira na sve probleme. Uspeli su igrači Hristosa Serelisa serijom 10:2 da stignu na samo posed zaostatka (69:67) uz minut i po do kraja, ali nisu mogli dalje od toga.

Po ko zna koji put ove sezone koban po svoje protivnike bio je Silven Fransisko koji je susret završio sa 24 poena, pet asistencija i dve ukradene lopte, šutirajući pritom 5/5 za tri!

Upravo je njegova “bomba“ sa distance najavila trijumf Peristerija, mada je ključnu ulogu imao Aleksa Radanov sa 15 poena i 5/8 iz igre. Povremeni srpski reprezentativac odigrao je možda i najbolju utakmicu sezone u trenutku kada je Peristeriju to bilo najpotrebnije, što je definitivno mnogo značilo svima u ekipi. Značiće i njemu, pogotovo jer on i te kako može da bude opasan po svakog rivala kada ima svoje veče...

Dobar meč imao je i Miro Bilan koji je na iskustvo dobio duele sa Jorgosom Papajanisom i Arturasom Gudaitisom. Susret je završio sa 14 poena i osam skokova. Na drugoj strani Marijus Grigonis imao je 20, Gudaitis 11, a Mateuš Ponitka 10 poena, s tim što je realizovao samo jedan od šest pokušaja iz igre.

Peti meč igra se u utorak od 18.15 po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

KK PanatinaikosPeristeriAleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara