Pešić se nije opekao kao Real: Barselona rutinirala Burgos

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 18:52

Katalonci se plasirali u finale ACB lige – 98:84

Veliko čudo je napravio Burgos plasmanom u polufinale ACB lige i trijumfom nad Realom, ali takve senzacije se new dešavaju svaki dan. Posebno kada je sa druge strane Svetislav Kari Pešić i jaka Barselona. Imao je Burgos simpatije velikog dela košarkaškog sveta, ali protiv Katalonaca nije mogao. Prvi meč polufinala Endesa Liga završio se rutinskim trijumom Barselone – 98:84

Praktično, Barselona je držala za vrat rivala od prvog minuta. Serija na početku meča od 8:0, jasno je pokazala da tim Svetislava Pešića neće ništa prepustiti slučaju. Imao je Burgos svetle momente, na krilima Južnoamerikanaca Fitipalda, Benitea i Lime, uspeo da dođe praktično do egala. Istopili su u drugoj četvrtini prednost Barselone od 14 poena. Međutim, novi nalet Barselone nisu izdražali. Katalonci su na kraju treće četvrtina otišli na plus deset i povratka za Burgos više nije bilo.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Svetislav Pešić dozirao minutažu najboljem košarkašu Nikoli Mirotiću. Srbin iz Crne Gore sa španskim pasošem proveo je na terenu nešto više od 17 minuta. Dovoljno da sa 18 poena bude najefkasniji igrač Barselone. Vrlo dobar je bio i Kurik sa 16 poena. Međutim, veliki posao za Pešićev tim završio je Ertel, koji je ovog popodneva podelio 11 asistencija.

Srpski centar iz redova Burgosa Dušan Apić upisao je deset poena, dodao još tri skoka i jednu asistenciju.

Barselona će u finalu ACB lige igrati sa pobednikom duela Valensija-Baskonija. 

ACB LIGA, PLEJ-OF - POLUFINALE

Nedelja

Barselona - San Pablo Burgos 98:84

20.00: (1,70) Valensija (14,5) Baskonija (2,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Svetislav PešićNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara