Micić, Vukčević i Pokuševski (© AFP)
Micić, Vukčević i Pokuševski (© AFP)

Pešić trlja ruke: Micić, Pokuševski sjajni, Vukčević ponovo rekordan

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 03:32

Večeras sva trojica imala dvocifren košgeterski učinak

Pošto je već april, NBA liga se privodi kraju, barem onaj ligaški deo, nazanimljivije je pratiti uloge srpskih igrača i razmatrati da li bi mogli da konkurišu za nacionalni tim kod Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu. Među konkurentima su bez ikakve dileme Vasilije Micić, ali i Aleksej Pokuševski i Tristan Vukčević. Večeras su sva trojica pokazala da su u dobroj formi.

I to ne samo u dobroj formi, već da imaju i konkretnu ulogu u svojim timovima i da se u toj ulozi sasvim dobro snalaze.

Izabrane vesti

Idemo prvo od tandema Micić-Pokuševski. Oni su pomogli Šarlotu da rutinski savlada Orlando Medžik rezultatom 124:115. Napadom Hornetsa je sada kao po običaju dirigovao Vasilije Micić i to preko 34 minuta.

Za to vreme imao je i više nego solidan učinak. Statistika kaže da je upisao 14 poena, pet skokova i devet asistencija.

Ono što statistika ne može da pokaže je samopouzdanje Micića, a ono je definitivno neuporedivo u odnosu na prvi deo sezone kada je nosio dres Oklahome. Vasa sada pleše po terenu. čak i kada neke šuteve promašuje, a protiv Orlanda je promašio pet. To ga nije sprečilo da nastavi da igra agresivno i zbog toga ima ovakve brojke.

Sve što smo sada napisali za Vasu, isto može da se primeni i na Pokuševskog. Momak koji je bio skrajnut u Oklahomi posle serije povreda sada polako doživljava preporod u Šarlotu. Danas je igrao nešto preko 18 minuta i za to vreme je stigao da bude dvocifren kada su poeni u pitanju. Imao je 10, uz dva skoka i dve asistencije.

Ko zna... Možda i popularnog Pokua najzad vidimo u dresu Srbije, barem na nekim prijateljskim mečevima što nije bio slučaj prethodnih godina jer su ga povrede uvek omele.

Kada već pričamo o reprezentaciji, red je da spomenemo Tristana Vukčevića. Momak koji je digao prašinu zbog činjenice da može da igra za Grčku. Ipak, iz KSS su uvereni da će on obući srpski dres, a Pešić će da definitivno razmotriti poziv posle ovakvih partija u Vašingtonu.

Čudna je sezona iza mladog Tristana. U Partizanu je bilo uspona i padova, ali na kraju je definitivno ispao iz planova Željka Obradovića. Zato se odlučio da ode u Vašington koji ga je draftovao i očigledno je napravio dobru odluku.

Iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, a danas u porazu od Portlanda 108:102, je ponovo bio dvocifren. Imao je 17 poena za 24 minuta. Što je novi rekord karijere, iz meča u meč pomera ovu granicu. Koliko se opustio dovoljno govori podatak da je šutnuo čak 16 puta na utakmici, jedini koji je imao više šuteva u taboru Vizardsa je Džordan Pul. On je imao 20 pokušaja.

Kako god bude selektor Pešić odlučio. Ono što svakako raduje je da naši momci igraju dobro u najjačoj ligi na svetu.

Napomenućemo ovde i Nikolu Jovića koji je pomogao Majamiju sa osam poena i šest skokova da savlada Hjuston 119:104. Boban Marjanović nije ulazio u igru za Roketse.

NBA večeras

Šarlot - Orlando 124:115

/Miler 32 - Bankero 32/

Indijana - Oklahoma 126:112

/Dort 22 - Sijakam 21/

Vašington - Portland 108:102

/Avdija 22 - Ejton 34/

Boston - Sakramento 101:100

/Pričard 21 - Foks 40/

Čikago - Njujork Niksi 108:100

/Grin 25 - Branson 35/

Hjuston - Majami 104:119

/Grin 21 - Batler 22/

Memfis - Detroit 108:90

/Džejmison 17 - Ajvi 31/

Milvoki - Toronto 111:117

/Lilard 36 - Trent 31/

Nju Orelans - San Antonio 109:111

/Mekolum 31 - Grem 20/

Dalas - Golden Stejt

Finiks - Minesota

Los Anđeles Klipersi - Juta



tagovi

Vasilije MicićTristan VukčevićAleksej PokuševskiNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara