Pet mečeva u finalu i ukupno 14 sudija: Saša Pukl jedini dva puta u seriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 10:05

Pet mečeva i pet različitih sudijskih trojki, samo će Slovenac dva puta suditi u seriji

Poznata je sudijska trojka koja će deliti pravdu na majstorici finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana (ponedeljak, 20.00, TV Arena Sport Premium). Nju će kao glavni arbitar predvoditi Slovenac Saša Pukl, a tu su još Hrvat Tomislav Hordov i Crnogorac Miloš Kolješnić.

Finalnu seriju do sada je obeležila velika tenzija na tribinama i samom terenu, pa su i sudije bile pod ogromnim pritiskom. Svaku od njih sudila je različita trojka, ali i pojedinačno različite sudije, a prvi arbitar koji će biti "ponovljen" je Saša Pukl. Iskusni evroligaški sudija predvodio je trojku u prvom finalnom meču, koji su činili još Uroš Obrknežević i Josip Radojković. To znači da će u finalnoj seriji pravdu deliti 14 različitih arbitara.

Izabrane vesti

Čitava serija je bila napeta, ali je samo u trećoj dolazilo do prekida usled ubacivanja tvrdih predmeta na teren. Tada su sudijsku trojku činili Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović. Prekid je trajao nešto više od pola sata, ali je na kraju meč završen, a Partizan u tom trenutku uspeo da smanji rezultat u seriji. Nakon toga Parni valjak je ubedljivom igrom izjednačio na 2:2, s tim da se sada uloga domaćinstva u odlučujućoj utakmici vratila Crvenoj zvezdi.

Treneri dva tima Dejan Radonjić i Željko Obradović potrudili su se izjavama za medije da smire strasti i poruče navijačima da navijaju za svoju ekipu, bez vređanja protivnika. Računajući sva takmičenja u dosadašnjem toku sezone, ovo će biti ukupno osmi večiti derbi, a sedmi u ABA ligi. Crvena zvezda ima jednu pobedu više, a tu razliku napravila je u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada je u borbi za trofej slavila sa ubedljivih 85:68.

Partizan je pobedom u četvrtom meču finalne serije stigao do psihološke prednosti, ali će Crvena zvezda imati ogromnu podršku sa tribina, što je u dosadašnjem toku plej-ofa verovatno bilo i ključno. Ostaje da se vidi da li će ponovo biti tako ili će doći do prevrata u finalnoj seriji.

SUDIJE U FINALNOJ SERIJI:

Prva utakmica: Saša Pukl, Uroš Obrknežević, Josip Radojković

Druga utakmica: Ilija Belošević, Igor Dragojević, Mario Majkić

Treća utakmica: Matej Boltauzer, Uroš Nikolić, Milan Nedović

Četvrta utakmica: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum

Peta utakmica: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić


tagovi

Saša PuklTomislav HordovMiloš Kolješnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara