©MN Press
©MN Press

PET NA PET – Dragana Stanković: Tvrdoglava od prvog košarkaškog koraka

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 12:08

Postigla je mnogo, uprkos kasnom ulasku u svet kraljice igara

Košarkaški put Draganu Stanković vodio je od Bijeljine, preko Novog Grada do Šoprona u kome je stigla do mađarske šamionske titule i pehara u kupu. Takođe, često se događalo da naša današnja sagovornica bude birana za najkorisniju igračicu lige. U svom CV – ju Dragana može navesti da je igrala za Pečuj, da je u juniorskoj reprezentaciji stigla do dve evropske bronze. U Vukovaru je dala poene, u poslednjoj sekundi, za treće mesto na kontinentu. Sa OI u Brazilu donela je bronzu.

Pre nego što zaigra na Svetskom prvenstvu u Australiji, popuni Mozzartov plemeniti tiket košarkašica češkog USK – a koji je lider lige, bez poraza, odgovara na naših pet pitanja.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali još neki sport i koji?

“Realno, za ovo vreme, veoma kasno sam krenula sa treninzima, u svojoj trinaestoj, četrnaestoj godini. Po nagovoru profesora pošla sam na košarkaške treninge. U horoskopu sam jarac, uporna, tvrdoglava i nisam odustala od košarke”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u ranijim danima i godinama?

“Možda zvuči čudno, ali nisam imala sportske uzore”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu? 

“Rekla bih da sam uvek uz naše reprezentacije”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života? 

“Sećam se poena u poslednjoj sekundi za našu reprezentaciju U18 koji nas je doveo do bronzane medalje. Takođe i medalja iz Rija je nezaboravna”.

5. Čemu se možemo nadati na Svetskom šampionatu u Australiji?

“Došlo je do delimične smene generacije. Sada smo odigrale tri kvalifakacione utakmice i pobedile sve tri različite selekcije. Dakle, pokazale smo da možemo, mada smo bile kratko vreme zajedno. Pred nama je dug period do SP, biće priprema, napornog rada, znam da naši navijači očekuju najviše, nadaju se medaljama, ali mi ništa ne možemo da obećamo osim borbe do poslednjeg atoma snage”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja dolazi iz Serije “A”, Inter – Salernitana. Gosti čvrsto drže fenjer u Seriji “A”, a klub iz Milana pao je na treće mesto, iza Rosonera i Napolija. Da je rezultatska kriza u Interu govore dva poraza i toliko remija na poslednja četiri meča. Napoli je sa 4:1 dobio Salernitanu koja je izborila četiri nerešena ishoda. U decembru 2021. godine pukla je petarda, Inter je slavio sa 5:0.  

“Probajte sa KMB 1& 3 – 6”.

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

FOTO: MN Press

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petDragana Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara