PET NA PET - Strahinja Gavrilović: Tata, Bodiroga i Saša Danilović su bili moji košarkaški uzori

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.02.19. | 08:32

Košarkašu Borca trenutno je najdraži trofej osvojen sa Partizanom u kupu Radivoja Koraća!

Posle samo dva dana od kada se, možda privremeno, oprostio od Partizana Strahinja Gavrilović je našao novi angažman. On je obukao dres čačanskog Borca, sa kojim je sklopio ugovor do kraja tekuće sezone, uz opciju produžetka saradnje. Trenutno mu dobro ide, a dolazak Strahinje Gavrilovića u redove kluba iz grada na Moravi velika je stvar. Doskorašnji član crno – belih je znanje i iskustvo sticao kod tri stručnjaka koji su vodili beogradski tim (Džikića, Čanka i Trinkijerija). Svakako da će sve što je Gavrilović naučio u tom intervalu bitno pomoći Borcu u finišu veoma naporne i zahtevne sezone. Strahinja Gavrilović smatra da je za njegovu igračku karijeru bilo od velikog značaja vreme provedeno u Partizanu. Takođe, napredovao je kao košarkaš, ali i kao čovek.

Strahinja Gavrilović je prošao sve mlađe kategorije Radničkog iz Kragujevca. Nakon igara u klubu iz rodnog grada seli se u SAD, gde je u poslednju godinu srednje škole završio na Rok akademiji u San Dijegu. Nakon toga je bio stipendista Univerziteta Južne Kalifornije, gde je proveo četiri godine. Po dolasku u Srbiju prvo je godinu dana nosio dres Dinamika, a zatim i Partizana, sa kojim je minule sezone osvojio Kup Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

Evo odgovora koje nam je dao za rubriku “Pet na pet”…

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Slobodno mogu reći da sam nešto kao trenirao fudbal, ali i da sam odmah shvatio da na tim terenima nemam šta da tražim. Moj otac je bio profesionalni košarkaš, posmatrao sam tatu, učio od njega, ali i drugih igrača i trenera. Rano sam krenuo sa košarkaškim aktivnostima, što nadam se daje rezultate”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Na početku tata. Kasnije obožavao sam Dejana Bodirogu i Predraga Sašu Danilovića”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Naravno, Partizan. Evo sad i čačanski Borac”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Utakmicu finala Kupa Radivoja Koraća iz 2018. godine kad smo u vitrine Partizana doneli još jedan značajan trofej. Pobedili smo večite rivale sa 81:75”.

5.Životni i sportski moto?
“Rad i upornost se uvek isplate”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Bundeslige, MAJNC – LEVERKUZEN. Najubedljivija pobeda Bajera nad Majncom bila je od 4:1. Skor je 10:4:12. Od Bajera se uvek očekuje više, ali trenutno ima suficit od tri boda u odnosu na protivnika. Domaći su imali dva remija, toliko pobeda pa su doživeli poraz. Bajer je iznenadio slavne Bavarce koje je savladao sa 3:1. U poslednja dva okršaja dobio je Majnc i to bez primljenog gola.

“Više verujem u goste pa pokušajte sa kombinacijom, iks, dva sa tri i više golova”, možda treba poslušati Strahinju jer je u “Humanitarnom tiketu u podne” imao dobitak od 123.600, 00 dinara.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 3002 NEM 1 Mainz - Leverkusen kmb X2&3+ 2,25
Ukupna kvota2,25

 

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petStrahinja Gavrilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara