Slavlje košarkašica Crvene zvezde (©KSSrbije)Crvena z
Slavlje košarkašica Crvene zvezde (©KSSrbije)Crvena z

Peta titula u nizu: Zvezdine košarkašice ubedljivo odbranile tron

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.04.22. | 21:39

Pobedom 71:61, crveno-bele su dobile zaokružile finalnu seriju protiv Arta sa maksimalnih 3:0

Košarkašice Crvene zvezde peti put uzastopno zalužile su titulu šampionki Srbije, nakon što su večerašnjom pobedom 71:61, okončale finalnu seriju protiv Art Basketa sa maksimalnih 3:0. Crveno-bele su tako 33. put u istoriji kluba osvojile naslov prvaka države.

Zvezda je trijumf u ispostavilo se odlučujućem meču obezbedila ubedljivom igrom u prve dve četvrtine nakon kojih je stekla čak 28 poena prednosti. Prvu deonicu nove-stare šampionke dobile su rezultatom 28:16, a u narednoj potpuno zatvorile prilaze košu što se odrazilo kroz samo tri primljena poena za deset minuta. Period pre odlaska na veliki odmor pripao im je rezultatom 19:3.

Izabrane vesti

Živnule su košarkašice Arta u drugom delu meča, treću deonicu iskoriste da smanje zaostatak na 38:55, ali nisu pronašle koncentracije i energije da uhvate prikljuljučak i spuste se na jednocifreni zaostatak. Zvezda je u poslednjem periodu držala rivalke na sigurnom odstojanju, a nalet ekipe trenera Vidosavljevića u poslednja dva tri minuta poslužila je samo da se ublaži poraz.

Briljirale su u redovima crveno-belih Aleksandra Katanić sa 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je Maša Janković upisala poen manje, uz osam uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Najbolji strelac finala bila je upravo Katanićeva koja je postigal ukupno 51 poen na tri utakmice. U poraženom timu, bolja od ostalih bila je Adriana Doković sa 14 poena.





tagovi

ŽKK Crvena zvezdaŽKK Art basket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara