(©Reuters)
(©Reuters)

Petrušev: Imali smo šansu, mogli više, ali i ovaj rezultat je sjajan

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 17:34

"Jednostavno stvari nam nisu išle naruku", kaže srpski centar

Još jedna prilika za zlato je potrošena, ali realno govoreći malo ko ga je očekivao u trenutku kada su se košarkaši zaputili u Manilu. Zapravo je vladao skepticizam i oko ulaska u samu završnicu. Apetiti su vremenom porasli, olimpijska viza izborena i talas optimizma zapljusnuo je Srbiju.

Na kraju oko vrata srebrne medalje, ukus je uvek gorak kada se izgubi u finalu. Pogotovo kada se protivnik nudi, a Nemci jesu. I te kako. Srbija je imala šansu da preokrene u završnici, da u potpunosti anulira zaostatak. Nije uspela u tome, nemali broj igrača u suzama je napustio teren.

Izabrane vesti

Filip Petrušev imao je knedlu u grlu, bila je ovo velika prilika za zlato...

"Stvarno nam je drago što smo kod kuće, ali i ove ljude ovde učinili ponosnim. Verujem da jesmo. Teško je sada, imali smo šansu da napravimo nešto više, da rezultat bude još bolji, ali i ovaj je sjajan", rekao je Filip Petrušev.

Rotacija je bila skraćena, Ognjen Dobrić je posle dva minuta i 20 sekundi zbog povrede morao van igre. Nije se vraćao i to je jedan od bitnih faktora. Jer, tokom turnira izuzetno je doprinosio u svim segmentima igre. Bio je to veliki udarac za srpski tim.

"Bio je jedan od naših najboljih igrača tokom turnira. I ta povreda... Jednostavno stvari nam nisu išle naruku", poručio je srpski centar i, kao i Bogdan Bogdanović, istakao zajedništvo kao najveću snagu ovoga tima:

"Ovo je zaista neverovatna grupa momaka. Svi se držimo zajedno, toliko se volimo".

Nemci su se fokusirali na Nikolu Milutinova. Zaustavili su starnog srpskog centra. Filipu Petruševu se otvorilo, za 20 minuta je ubacio deset poena i imao četiri asistencije. Doprineo je iz drugog plana i za očekivati je da njegov doprinos u budućnosti bude još veći.

"Jako smo mladi, a oni već drugo grade ekipu. Nas niko nije očekivao u finalu. Nadam se da ćemo jednoga opet biti u finalu i da ćemo tada biti bolji", završio je Filip Petrušev.


tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara