Filip Petrušev (Foto: Starsport)
Filip Petrušev (Foto: Starsport)

Petrušev: Kampaco je svuda na terenu, da je tu bio malo više, ko zna šta bi bilo

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 23:41

“Ostaje žal zato što stvarno dobro igramo u poslednje vreme. Dižemo formu iz utakmice u utakmicu i pobeđujemo neke stvarno dobre ekipe“, rekao je mladi centar Crvene zvezde posle trijumfa nad Olimpijakosom

Četvrta vezana pobeda Crvene zvede u Evroligi i četvrta u nizu protiv Olimpijakosa. Srušila je ekipa Duška Ivanovića lidera društva najboljih na kontinentu i drugi put u tekućoj sezoni, pokazala još jednom izuzetan kvalitet. Iako je primila 30 poena u prvoj deonici, postavila je defanzivni bedem na vreme, svela Kostasa Slukasa, Sašu Vezenkova i drugove na samo 12 u trećoj deonici i upisala 16. trijumf u elitnom takmičenju, tako izjednačivši klupski rekord u novom formatu elitnog takmičenja.

Filip Petrušev je još jednom dao vredan doprinos, ubacio 12 poena, uz pet skokova, a imao je i najveći +/- indeks u ekipi Duška Ivanovića (13), što mnogo govori o njegovom celokupnom učinku.

Izabrane vesti

Odlučila je naša odbrana, posebno u trećoj četvrtini. Ušli smo malo ležerno u meč, oni su uzimali baš lake šuteve i igrali tečno kako oni igraju. Kada smo to zaustavili, stegli odbranu, videla se razlika i posle smo u napadu tražili bolja rešenja, bolje šuteve, pogađali - to je to“, rekao je Petrušev.

Uprkos četiri vezana trijumfa, Crvena zvezda kolo pre kraja nema šanse da se domogne plej-ofa. Nije imala ni večeras, ali je to nije sprečilo da zaustavi četu Jorgosa Barcokasa ka osiguravanju čelne pozicije na tabeli.

Ostaje žal zato što stvarno dobro igramo u poslednje vreme i pogotovu sa Kampacom, to zaista izgleda dobro kada igramo odbranu. Da je bio tu možda malo više, ko zna šta bi bilo, ali drago mi je da igramo dobro i da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, pobeđujemo neke stvarno dobre ekipe i to je sigurno lepo“.

Fakundo Kampaco je još jednom briljirao: 20 poena, osam asistencija i pet ukradenih lopti za najveći indeks na utakmici – 33.

Svuda je. Na svakoj lopti i odbrani i u napadu, na skoku. Uzeo je dve lopte pored Fala. Kada je na terenu, baš se vidi razlika na oba kraja.

Sjajna je bila i podrška sa tribina. Toplo su navijači Zvezde dočekali košarkaše kluba s čijim pristalicama imaju bratske odnose.

Baš je bilo dobro, pogotovo kada su oni poveli i posle nekih odluka sudija, navijači su se aktivirali. Bili su sa nama u utakmici i tačno se čula promena kada smo krenuli da se vraćamo. Bili su uz nas, dali su nam vetar u leđa, baš se osetilo. Super je bilo“.

Ono što je i ovoga puta bilo karakteristično, to je da je Zvezda podizala broj obrtaja kako je meč odmicao. Izgubila je prve deonice i u susretima sa Baskonijom, Valensijom i Asvelom, ali je na kraju, kao i protiv Olimpijakosa – slavila.

Danas smo baš loše ušli, u prethodnim utakmicama smo bili u redu, protivnik je pogađao u početku, ali uvek je dobro da igrate sve bolje i bolje i da budete najbolji u poslednjoj četvrtini“.

Pored Kampaca, meč sa liderom Evrolige obeležio je i Džon Holand. Iskusni Amerikanac nije često igrao ove sezone, ali je u sudaru sa Olimpijakosom pokazao od čega je i sa 13 poena u poslednjoj deonici trasirao put svom timu ka pobedi.

Nama je svaki igrač bitan pogotovo kada neki nisu u ekipi kao Bentil i Nedović koji se polako vraća posle neke pauze. Znamo šta Džon može da uradi svaki put kad je na terenu, i to je danas pokazao. Verovatno nisu bili spremni za njega“, zaključio je Filip Petrušev.



tagovi

KK Crvena zvezdaFilip PetruševFakundo KampacoKK OlimpijakosDžon Holand

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara