Lun Jarc (Foto: MN Press)
Lun Jarc (Foto: MN Press)

Pioniri Mege osvojili Mini Kup u Nišu, uz dominaciju talentovanog Slovenca

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 15:36

Zapamtite ime - Lun Jarc

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Paralelno sa Mozzart Kupom Radivoja Koraća u Nišu je održan i tradicionalni Mini Kup, na kom su se takmičili momci uzrasta do 15 godina. Trofej je branila ekipa Mege - i odbranila ga. Ekipa trenera Dejana Pejića je u velikom finalu, na parketu dvorane Čair, savladala vršnjake iz Crvene zvezde sa ubedljivih 90:105, pred oko stotinak prisutnih na tribinama, među kojima su bili vršnjaci iz drugih timova sa turnira, članovi porodice, prijatelji, pa i poznate ličnosti iz srpske košarke poput Milenka Topića, Žarka Čabarkape, kao i predsednika KSS Predraga Danilovića, generalnog sekretara Zlatka Bolića, te potpredsednika za mušku košarku Milenka Tepića, koji su uručili priznanja najboljima.

Izabrane vesti

A najbolji je u finalu, bez konkurencije bio talentovani Slovenac iz Mege Lun Jarc. Proveo je svih 40 minuta u igri i došao nadomak tripl-dabla sa 35 poena, 11 assitencija i osam skokova (indeks 38). Šutirao je 14/23 za dva, 1/3 za tri i 4/8 sa linije penala. Ostavio je zaista sjajan utisak, pokazao da poseduje ogroman talenat i nema sumnje da ga čeka lepa budućnost. Naravno, za blistavo izdanje u finalu, ali i izvrsne partije koje je pružao tokom čitavog turnira, nagrađen je MVP priznanjem.

Dinamična utakmica u Čairu. Igralo se veoma brzo, možda i pomalo nekarakteristično za ovaj uzrast. Zvezda je dobro parirala Megi, čiji pionirski sastav dominira Kvalitetnom ligom ove sezone. Ipak, u trećoj deonici je Pejićeva ekipa preuzela stvari u svoje ruke i odlepila se. Povela je i sa 20 razlike, odbila nalete Zvezde u poslednjoj deonici i zasluženo slavila.

Jarca su u pobedničkom sastavu ispratili Petar Bjelica sa 18 poena i 15 skokova, te Maksimilijan-Konstantin Papan sa 18 poena, Uroš Dramićanin sa 14 i David Jordančesku sa 11 poena.

U ekipi Crvene zvezde izdvojio se odlični šuter Nikola Ivančević sa 31 poenom, a ispratili su ga Bajić sa 18, Bubanja sa 14, Perović sa 12 i Nikolić sa 10 poena.

Treće mesto na Mini Kupu u Nišu pripalo je ekipi Partizana, koja je savladala domaću ekipu Niša.


tagovi

KK MegaKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara