Kejd Kaningem (AFP)
Kejd Kaningem (AFP)

Pistonsi pišu crnu istoriju, izgubili i 25. meč zaredom

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 04:07

Kaningem pokušao, ali nije uspeo da je prekine

Ni užasno šutersko veče Kolina Sekstona (6/18 iz igre), ni gomila povređenih igrača Jute među kojima je i prva zvezda Lauri Markanen, nisu pomogli Pistonsima da prekinu crni niz.

Šareni tim Džeza je slavio u Detroitu 119:111 i produžio niz poraza na ovom meču domaće franšize na čak 25 utakmica!

Izabrane vesti

To je četvrti najgori niz u istoriji NBA lige. Ako Pistonsi izgube i u narednoj utakmici u Bruklinu, izjednačiće se na drugom mestu neslavne liste. Klivlend je imao 26 poraza zaredom kada je Lebron otišao u Majami, dok je Filadelfija nanizala isti broj poraza u sezoni 2013/14 kada je počeo čuveni Proces. A ako izgube i četiri naredne utakmice, Pistonsi će oboriti negativan rekord NBA lige koji sa 28 poraza zaredom (ali u dve sezone) drže Siksersi iz 2015. 

Kejd Kaningem je bio jedina svetla tačka u timu Pistonsa, ubacio 15 poena u prvom poluvremenu ali je Juta je na krilima Očaja Agbađija napravila seriju 11:0 kojom je stigla do dvocifrene prednosti. Na veliki odmor je otišla sa vođstvom 64:58.

Držao je Detroit priključak u trećoj četvrtini ali je Fontekio trojkama održavao Jutu u prednosti. Kada je Bojan Bogdanović pogodio za 100:104 na četiri minuta pre kraja, ukazao se tračak nade za Pistonse ali su je ugasili Olinik i Sekston.

Kaningem je sa 28 poena bio najefikasniji u domaćem timu, a Keli Olinik je za Džezere ubacio 27 uz šest asistencija.

Sa sjajnom formom su nastavili Nju Orleans Pelikansi. Savladali su u gostima Klivlend 123:104. Bez Zajona Vilijamsona koji se razboleo, ulogu lidera je preuzeo Trej Marfi i zatrpao koš Kavsa sa 28 poena. Prvi put je bio starter ove sezone i sa šest trojki iz 10 pokušaja pokazao da može da odmeni prvu zvezdu. Imao je dobru pomoć u Mekolumu (18) i Ingramu (17 poena). Ipak, Klivlend je bio u još goroj situaciji jer mu nisu igrača trojica najboljih strelaca Mičel, Garland i Mobli.

Nju Orleans je meč prelomio u trećoj četvrtini serijom 14:0 posle koje više nije bilo povratka za domaći tim. Iako je imao 52:66 na poluvremenu, Klivlend je uspeo da se vrati na samo četiri poena zaostatka ali je pomenuta serija pred poslednju deonicu rešila sve dileme. Din Vejd je za domaće ubacio 20 poena, a ruki Krejg Porter zabeležio 11 asistencija.


tagovi

Detroit PistonsKlivlend KavalirsNju Orleans PelikansJuta DžezKeli OlinikKejd Kaningem

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara