Simone Pjaniđani sa igračima (©ABA liga – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)
Simone Pjaniđani sa igračima (©ABA liga – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)

Pjaniđani ima razloga da brine, Cedevita Olimpija pregažena na startu Evrokupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.10.23. | 20:58

Još jedna loša utakmica i poraz

U jednom od svojih prvih obraćanja Simone Pjaniđani rekao je da mu je ideja da vidi Cedevitu Olimpiju kao konkurenta u Jadranskoj ligi i Evrokupu, ali posle nekoliko uvodnih utakmica italijanski stručnjak nema nijedan razlog da bude zadovoljan.

Zmajčeki su ABA Superkup završili na poslednjem mestu sa tri poraza, Mega je jedva nadigrana u Ljubljani na otvaranju ABA lige iako su imali prednost od 15 razlike, dok je u prvom kolu Evrokupa pretrpljen debakl od Hapoela u Tel Avivu uz 100 primljenih poena – 73:100 (21:28, 15:20, 19:23, 18:29).

Izabrane vesti

Nimalo prijatan rezultat već na početku takmičenja i potvrda da je ovoj ekipi definitivno potrebna doselekcija inače bi ova sezona mogla da bude razočaravajuća. Mada je Hapoel u meč ušao kao apsolutni favorit, verovatno su svi očekivali malo veći otpor slovenačkog šampiona. Umesto toga, domaćin je već od rane faze druge četvrtine stigao do dvocifrene prednosti koju je na samo nekoliko sekundi ispustio u jednom trenutku, da bi do isteka vremena imala stabilan rast do maksimalnih +30, koliko je bilo pred ulaz u poslednji minut susreta.

Ostanak Ksevijera Manforda pokazao se kao fantastičan potez uprave! Biće plejmejker iz Nju Džersija udarna igla Hapoela i ove sezone, a za Cedevitu Olimpiju bio je nezaustavljiv – 21 poen, četiri trojke iz šest pokušaja, šest asistencija, četiri skoka i jedna ukradena lopta za indeks korisnosti 26. U stopu su ga pratili Tomer Ginat i Džejlen Hauard sa po 18 poena i osam skokova, dok je Džkovan Braun dopisao 15 poena, osam asistencija, tri ukradene i dve uhvaćene lopte. Nekadašnji košarkaš Partizana Brajan Angola odigrao je solidan meč sa 11 poena (4/9 iz igre, 1/5 za tri), ali je promašaje nadoknadio strašnom odbranom pošto je “ukrao“ četiri poseda rivalu.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

Hapoel je samleo Cedevitu Olimpiju upravo defanzivnim pristupom. Ne samo što ga je sveo na 73 poena, već ga je naterao na čak 23 izgubljene lopte, od čega je 16 došlo kroz “krađe“!

Kod Cedevite Olimpije samo su Džastin Kobs i Jaka Blažič bili spremni da se takmiče. Kobs je ubacio 15 poena uz šest asistencija i tri skoka, dok je Blažič imao 13 poena i pet uhvaćenih lopti. Di Džej Stjuart jeste ubacio 11 poena, ali i pet izgubljenih lopti... Isti broj poena ubacio je i Karlo Matković.

Moraće Cedevita Olimpija pod hitno nešto da menja, ako želi da ova sezona bude uspešna...

EVROKUP - 1. kolo

Utorak:

Hapoel Tel Aviv - Cedevita Olimpija 100:73

/Manford 21 - Kobs 15/

Ulm - Trento (U TOKU)

Pariz - Vulvs (U TOKU)

Sreda:

18.00: Kluž - Turk Telekom

18.00: Prometej - Hamburg

19.00: Aris - Gran Kanarija

19.00: Budućnost - Lijetkabelis

20.15: Huventud - Bešiktaš

20.30: London Lajons - Venecija

Četvrtak:

21.00: Burg - Šlonsk

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Hapoel Tel AvivCedevita OlimpijaKsavijer ManfordDžastin KobsJaka BlažičEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara