Pjerija Henri (©MN Press)
Pjerija Henri (©MN Press)

Pjeriji Henriju suspendovan ugovor posle doping kontrole, Baskonija već na tržištu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 21:47

Otkriven razlog zašto nema plejmejkera u sastavu tokom poslednje četiri utakmice

Danima se u magli krila informacija zašto Pjerije Henrija nema u sastavu Baskonije, a sada je slika nešto jasnija - razlog je rutinska doping kontrola.

Kako tvrde igrač i klub iz Vitorije, rezultat doping kontrole nije bio pozitivan ni na jednu nedozvoljenu supstancu, ali je su dve strane ipak odlučile da ugovor bude suspendovan, bar dok se istraga odgovornih lica iz Fibe ne završe. Oni su inače i tražili da Henri bude podvrgnut kontroli. Sada se čeka da bude izrađena kompletna dokumentacija o ovom slučaju. FIBA je suspendovala igrača, a klub ugovor.

Izabrane vesti

Petak, 20.30: (2,30) Baskonija (14,5) Efes (1,70)

Henri se u Baskoniju vratio krajem oktobra i bio jedan od vodećih igrača u sastavu, sa 9,9 poena, 6,2 asistencije, 2,8 skokova i 1,4 ukradene lopte za indeks korisnosti 14 u Evroligi. Baskonija je sa njim bila na vrhu tabele, u poslednje vreme počela je da pada ne samo zbog njegovog izostanka, već i povreda nekoliko igrača.

Iskusni plej nije odigrao četiri poslednja meča Baskonije u svim takmičenjima. U tom periodu ekipa Đoana Penjaroje imala je samo jednu pobedu. Podsetimo, prvobitno se šuškalo da Henri ima problema sa mišićem desnog lista.

Baskonija je već na tržištu i traži zamenu za Henrija. Trenutno je jedna od želja Ti Džej Šorts iz Bona.


tagovi

Pjerija HenriBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara