Marko Simonović i Saša Obradović (©Star Sport)
Marko Simonović i Saša Obradović (©Star Sport)

Plan za Simonovića: Prvo na Efes sa Zvezdom, pa put u Finsku

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.11.20. | 13:48

Kapiten reprezentacije ostaće na raspolaganju Saši Obradoviću za meč Evrolige, a kasnije se priključuje reprezentaciji u Espu

Boriša Simanić i Aleksa Radanov već su otputovali u Finsku kako bi se priključili trening kampu reprezentacije Srbije pred nastavak evropskih kvalifikacija, dok će Marko Simonović ipak put Espa poći s malim zakašnjenjem.

Kako je potvrđeno MOZZART Sportu, kapiten nacionalnog tima staviće se prvo na raspolaganje Saši Obradoviću za meč Evrolige sa Efesom posle dogovora Crvene zvezde i KSS, pa će tek u petak otputovati za Finsku, gde ga već samo dan kasnije čeka utakmica protiv Švajcarske. Za ponedeljak zakazan je meč sa Finskom, koja je ujedno i domaćin FIBA "balona" za novembar.

Izabrane vesti

U Finsku su u ponedeljak popodne stigli Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Stefan Peno (Rasta Fehta), Jovan Novak (Mega) i Dragan Apić (Budućnost), a u utorak su put Espa krenuli Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan) i Boriša Simanić (Crvena zvezda). Selektor Igor Kokoškov takođe je već u Finskoj.

Srbija posle dve utakmice kvalifikacija ima skor 1-1 posle ubedljivog trijumfa nad Finskom baš u Espu novembra prošle godine, da bi se onda dogodio i neslavan poraz od Gruzije u Beogradu. Podsetimo, iz naše kvalifikacione grupe, s obzirom da je u njoj i domaćin završnog turnira Gruzija, na Evrobasket idu samo dva najbolje plasirana tima. U grupama gde nije jedan od domaćina dalje prolaze po tri ekipe.



tagovi

Marko Simonovićkošarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara