Bilo je lepo, sad je vreme da se rastajemo (©Starsport)
Bilo je lepo, sad je vreme da se rastajemo (©Starsport)

Plata skoro trećina skraćenog budžeta, sve izvesniji rastanak Mirotića i Barse

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 14:35

Preveliko opterećenje

Fudbalski klub je rešio da je dosta bilo, a košarkaška sekcija baš i nije mnogo radila da sama zaradi. Pa će posle još jedno razočaravajućeg pokušaja da osvoji Evroligu morati da prihvati da živi sa mnogo manje novca do sada, a to po svemu sudeći znači i da će morati da se rastane sa najboljim igračem Nikolom Mirotićem.

Informaciju je prvo objavio Tviter nalog Home of Glory, ali je potvrda stigla i sa dobro obaveštenog lokalnog Mundo Deportiva, koji prenosi odgovor iz uprave kluba da je odlazak Crnogorca iz Katalonije “veoma realna mogućnost”.

Izabrane vesti

Za Barsu verovatno i povoljna, jer Mirotićeva plata iznosi oko 5.000.000 evra po sezoni. Kada na to dodamo porez i sve ostale obaveze opterećenje na klupski budžet se duplira na oko 10.000.000. Barselona je to mogla da trpi do sada, jer imala je budžet od 44.000.000, ali će on posle odluke fudbalskog kluba biti skresan za 20 do 25 odsto.

Iliti za 8.000.000 do 11.000.000 evra, što će reći da bi u najgoroj varijanti Barsin budžet mogao da iznosi oko 33.000.000 evra, a to bi dalje značilo da bi na Mirotićevu platu odlazila gotovo trećina.

I ovako će klub biti u problem, jer Mirotićev ugovor važi do 2025, a kako je sasvim jasno da ovoliku sumu neće dobiti ni na jednom drugom mestu, bar ne u Evropi, Barsa će prvo morati da pronađe dogovor sa njim. Preciznije: moraće da mu isplati deo od onoga što mu je ugovor garantovao.

Pregovori su, prenosi Mundo Deportivo, već počeli. U klubu se nadaju da će uskoro biti i okončani. Mada Mirotić će biti samo prvi u nizu. S tim da Home of Glory piše da bi trener Šarunas Jasikevičijus mogao da prihvati značajno smanjenje plate kako bi ostao u klubu.



tagovi

EvroligaNikola MirotićKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara