Foto: KK Cedevita Olimpija
Foto: KK Cedevita Olimpija

Pljusak trojki potopio Budućnost u Ljubljani

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 22:45

Murić 46 sekunde pre kraja pogodio ključni šut za tri poena

Malo je nedostajalo košarkašima Budućnosti da se spasu pljuska trojki Cedevite Olimpije koja je pogodila čak 15 šuteva za tri poena iz 32 pokušaja i slavila 74:71 u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa. Do samog kraja su Podgoričani bili u igri za trijumf. U završnici su Mitrović i Rid zaustavljali svaki bek domaćina kome je, kako li drugačije, trojka Murića 46 sekundi pre kraja obezbedila 72:70.

Pošto je Ivanović bio polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja. Isto je učinio i Blažič omogućivši gostima da u punom poslednjem napadu pokušaju da se domognu bar produžetka.

Izabrane vesti

Kobs je sa poludistance pogodio samo obruč od kog se lopta odbila u ruke Murića. Edžim je odmah napravio faul i poslao krilo Ljubljančana da sa linije slobodnih bacanja odluči pobednika. Ali, Murić je nije iskoristio šansu. Promašio je drugi penal (74:71), pa je Kobs sa preko polovine terena pokušao opet da bude precizan. Ni ovog puta nije bio precizan.

Uz Murića koji je u 16 poena ugradio tri trojke, Peri je takođe upisao 16 poena za Cedevitu, ali i 10 asistencija, dok je Džons ubacio 14 poena (4 trojke). Na drugoj strani Rid je upisao 11 poena i 6 skokova, Dela Vale 11 poena, Mitrović 10 i 5 skokova, Kobs 10 uz loš šut iz igre (11-3 dvojke, 1-2 trojke), a Ivanović samo 5 poena.

Dva tima će se sresti na istom mestu, ali u okviru Jadranske lige.

U Monte Karlu je Monako protiv Unikahe na ubedljiv način zabeležio i drugu pobedu (90:71) u grupi E. Kneževe su do trijumfa predvodili Grej sa 24 i Lesor sa 20 poena i 9 skokova, dok je Tompson sa 20 poena bio najefikasniji u redovima neubedljivih gostiju.



tagovi

Cedevita OlimpijaBudućnost PodgoricaEdo MurićJaka BlažićNikola IvanovićDžastin Kobs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara